Αδωνις: Αν η πλειοψηφία κρίνει ότι έχω ποινικές ευθύνες για το Ντυνάν που έχουν παραγραφεί, ζητώ να δικαστώ

«Δεν κρύβομαι από την παραγραφή» τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης μετά το τέλος της δεύτερης κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

«Θεωρώ ότι έχω απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Εσπευσε να διευκρινίσει: «Αν παρ' ελπίδα η πλειοψηφία της επιτροπής κρίνει ότι έχω ποινικές ευθύνες για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν, αιτούμαι τη χρήση του άρθρου 86 παράγραφος 5 και ζητώ την άμεση παραπομπή μου σε ειδική δικαστική επιτροπή για να δικαστώ».

Οπως εξήγησε ο Αδωνις Γεωργιάδης, εάν η πλειοψηφία της επιτροπής κρίνει ότι έχει ποινικές ευθύνες που έχουν όμως παραγραφεί λόγω του άρθρου 86, «παραιτούμαι του δικαιώματος της παραγραφής και ζητώ να ενεργοποιηθεί η παράγραφος 5 του άρθρου 86, προκειμένου να μην μείνει καμία σκιά ως προς το ότι τήρησα απόλυτα το δημόσιο συμφέρον».

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ συμπλήρωσε: «Δεν επιθυμώ να επιτρέψω στην πλειοψηφία της επιτροπής να με στιγματίσει υπονοώντας ότι έχω ποινικές ευθύνες και κρύβομαι από την παραγραφή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ