Καρατζαφέρης: «Η Μέρκελ είναι στα χνάρια του Χίτλερ - Ο ΛΑΟΣ σώζει την Ελλάδα» - iefimerida.gr

Καρατζαφέρης: «Η Μέρκελ είναι στα χνάρια του Χίτλερ - Ο ΛΑΟΣ σώζει την Ελλάδα»

Αδόλφος Χίτλερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σκληρά λόγια κατά των δανειστών καταφέρθηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην κοπή πίτας του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αφού σημείωσε πως το κόμμα του έχει αναλάβει την ιστορική ευθύνη να σώσει την Ελλάδα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Άνγκελα Μέρκελ την οποία συνέκρινε με τον Χίτλερ.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., τόνισε πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει στους εκβιασμούς των δανειστών ούτε να δεχθεί εκβιαστικά διλήμματα. Παράλληλα ο κ. Καρατζαφέρης εξήρε τη δράση του κόμματός του στην κρίσιμη αυτή ιστορική συγκυρία για τη χώρα.

«Είμαστε το κόμμα που 11 χρόνια από την ίδρυσή του κατάφερε να βγάλει την οικογενειοκρατία από τον τόπο, να καταφέρει καίριο πλήγμα στον δικομματισμό και να αποτελεί το συγκολλητικό συστατικό μιας λύσης που αν δεν είχε επιλεγεί δεν είμαι σίγουρος πως σήμερα θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε μπροστά σε αυτό το σταυροδρόμι. Γιατί αν δεν υπήρχαμε εμείς η χώρα μας θα είχε ήδη καταστραφεί, θα είχε πτωχεύσει. Τώρα μπορούμε ακόμη και αγωνιζόμαστε, προσπαθούμε να την σώσουμε».

«Νομίζετε πως αύριο θα αποφασιστεί αύριο απλά και μόνον η αποδοχή κάποιων όρων που βάζει η Τρόικα; Λάθος. Ας καταλάβουμε όλοι πως δεν είναι το θέμα μας το PSI ή τα 130 δισεκατομμύρια. Αυτές είναι ρηχές αναγνώσεις.Το βαθύτερο θέμα είναι πως καλούμαστε να αποφασίσουμε για το αν θα είμαστε "καλά παιδιά" και θα υπακούσουμε στο "φρόνιμα.. φρόνιμα" ή θα αντιτάξουμε το "φρόνημα"».

Σε ότι αφορά την καγκελάριο Μέρκελ, ο κ. Καρατζαφέρης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός κατηγορώντας την πως θέλει να επιβάλλει τα σχέδιά της στην Γηραιά Ήπειρο ενώ δε δίστασε να παραλληλίσει τις πρακτικές της με αυτές του Αδόλφου Χίτλερ!

«Εγώ δεν πρόκειται να περιοριστώ σε αυτά που μας λέει η Τρόικα, θα κοιτάξω βαθύτερα. Στο ποιος έρχεται να τα επιβάλλει αυτά. Ποιος τα επιβάλλει; Τα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση ή είναι τα σχέδια και οι επιλογές της κας Μέρκελ; Καλώ λοιπόν την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνειδητοποιήσει τον θεσμικό ρόλο τον οποίο έχει και να αποδράσει από τις διαταγές ενός νέου Ράιχ.

Γιατί η κα Μέρκελ περπατά με τον δημοκρατικό μανδύα επάνω στα χνάρια που περπατούσε ο προκάτοχός της πριν από 75 χρόνια, εξασκώντας με τον ίδιο ανόητο τρόπο την προσβολή των άλλων λαών. Σήμερα οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να αντιδράσουν σε αυτό το οποίο έρχεται».

«Οι απαιτήσεις της Τρόικα πρέπει λοιπόν να περάσουν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να δούμε αν αυτά που ζητούν είναι σύννομα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, σύννομα με την Συνθήκη της Λισσαβόνας. Έστειλα λοιπόν μία επιστολή στους Προέδρους των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλώντας τους να πάρουν θέση. Μία επιστολή που όχι μόνο προκάλεσε σοβαρές συζητήσεις μέσα στο ευρωκοινοβούλιο αλλά και έτυχε εξαιρετικής υποδοχής από τον Διεθνή Τύπο. Γιατί δεν είναι νόμιμο το σύνολο των απαιτήσεων».

«Αυτό που πρέπει να δούμε στα ζητούμενα της Τρόικας είναι πόσα από αυτά είναι πρακτικά, είναι προς όφελος της χώρας. Πρέπει για κάθε ένα από αυτά να υπάρξουν πειστικές απαντήσεις για το πόσο θα ωφελήσουν την πατρίδα να πάει μπροστά. Να εξασφαλίσει το αύριο της.

«Να γνωρίζετε πως για αυτή μας την στάση, για αυτή μας την απόφαση θα μας πολεμήσουν. Θα υπάρξουν πολλοί που θα θελήσουν να "μικρύνουν" την προσφορά μας αυτή. Απευθύνομαι προς κάθε αργυρώνητο μικρόφωνο ή γραφίδα. Δεν θα μας ακουμπήσουν. Δεν θα ακουμπήσουν κανένα μας βουλευτή. Η λάσπη δεν θα μας αγγίξει. Θα σταθούμε όρθιοι. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που έριξαν την χώρα στον Καιάδα. Είμαστε όμως αυτοί που ήρθαν εθελοντές για να σώσουν την πατρίδα. Και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να την σώσουμε. Δεν θα υποστείλουμε την σημαία».

«Μου ζητούν να υπογράψω. Όπως δεν υπέγραψα την πρώτη φορά, έτσι δεν θα υπογράψω και τώρα. Υπάρχει η στήριξή μας στον πρωθυπουργό. Υπάρχει η απόφαση που πήραμε στο Κοινοβούλιο. Η Ελλάδα έχει θεσμούς και τους σέβεται. Δεν εκχωρώ την αξιοπρέπειά μου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ