Αλλαγές ακόμα και στην εγγραφή των παιδιών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία προωθεί το Υπ.Παιδείας - iefimerida.gr

Αλλαγές ακόμα και στην εγγραφή των παιδιών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία προωθεί το Υπ.Παιδείας

Αλλαγές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά/Φωτογραφία: Στέλιος Μισινάς/Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαρωτικές αλλαγές από τη βάση προωθεί το Υπ. Παιδείας σε νηπιαγωγεία και Δημοτικά.

Αρχής γενομένης από τις...εγγραφές των παιδιών. Πλέον, και για τις δύο σχολικές βαθμίδες θα ακολουθείται το ίδιο μοτίβο και οι εγγραφές θα γίνονται από 1η ως 20 Μαΐου, ενώ το γραφειοκρατικό σκέλος της διαδικασίας, περνάει στα χέρια της δημόσιας διοίκησης.

Στα Νηπιαγωγεία, εισάγεται ο θεσμός του ευέλικτου περιβάλλοντος για δυο εβδομάδες ενώ πλέον το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διαμορφώνεται από τον σύλλογο διδασκόντων ανάλογα με τις ανάγκες της σχολικής μονάδας.

Παράλληλα σε ό,τι αφορά στον τρόπο επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, πλέον η επιλογή δεν θα αφορά τους καλύτερους μαθητές αλλα τους πιο «τυχερούς» καθώς το νέο διάταγμα ορίζει ότι «Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης».

Επιπλέον, αλλαγές προωθούνται και στις σχολικές δράσεις, όπως είναι οι διδακτικές επισκέψεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι ημερήσιες εκδρομές κ.λπ με σαφείς οδηγίες σχετικά με την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ