Με τη Βίβλο στο χέρι: Υπουργοί του Τραμπ παρακολουθούν τακτικά μαθήματα Αγίας Γραφής - iefimerida.gr

Με τη Βίβλο στο χέρι: Υπουργοί του Τραμπ παρακολουθούν τακτικά μαθήματα Αγίας Γραφής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κύκλο μελέτης Αγίας Γραφής παρακολουθούν κάθε εβδομάδα περίπου 12 μέλη του υπουργικού συμβουλίου του Ντόναλντ Τραμπ.

Τακτικά μέλη, σύμφωνα με το Christian Broadcasting Network, είναι μεταξύ άλλων ο υπουργός Ενέργειας Ρικ Πέρι, η υπουργός Παιδείας Μπέτσι ΝτεΒος, ο υπουργός Γεωργίας Σάνι Περντιού, ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς και ο διευθυντής της CIA Mάικ Πομπέο, ενώ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, παρίσταται όποτε του το επιτρέπει το πρόγραμμά του.

Με τη Βίβλο στο χέρι: Υπουργοί του Τραμπ παρακολουθούν τακτικά μαθήματα Αγίας Γραφής  | iefimerida.gr 0

O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και η σύζυγός του Κάρεν ανάβουν κεριά κατά τη χθεσινή (1η Αυγούστου) επίσκεψή τους σε καθεδρικό της Τιφλίδας

Ο Ραλφ Ντρόλινγκερ, πρώην παίκτης του NBA και ιδρυτής της ΜΚΟ Capitol Ministries, που οργανώνει μελέτες της Αγίας Γραφής στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον και στα τοπικά Καπιτώλια των επί μέρους Πολιτειών, δηλώνει ενθουσιασμένος με την προσήλωση των υπουργών στα μαθήματα.

«Είναι ο καλύτερος κύκλος στον οποίο έχω διδάξει σ’ ολόκληρη τη ζωή μου. Είναι τόσο ευεπίφοροι στη μάθηση, τόσο ευγενείς», λέει.

Ο Ντρόλινγκερ έπλεξε το εγκώμιο του αντιπροέδρου Πενς, γνωστού για τις συντηρητικές απόψεις του στο θέμα του γάμου και των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

«Ο Μάικ Πενς σέβεται το αξίωμά του. Ντύνεται σωστά – όπως λέει κι η Βίβλος ότι έκανε ο Ιωσήφ, που καθαριζόταν επιμελώς πριν εμφανιστεί ενώπιον του φαραώ»-. Έχει μια ασυμβίβαστη «βιβλική» επιμονή, αποπνέει αγάπη, που δεν είναι θορυβώδης ως κύμβαλο αλαλάζον. Και προσθέτει πραγματική αξία στην ηγεσία του έθνους.»

Με τη Βίβλο στο χέρι: Υπουργοί του Τραμπ παρακολουθούν τακτικά μαθήματα Αγίας Γραφής  | iefimerida.gr 1
Με τη Βίβλο στο χέρι: Υπουργοί του Τραμπ παρακολουθούν τακτικά μαθήματα Αγίας Γραφής  | iefimerida.gr 2

Οι υπουργοί Παιδείας Μπέτσι ΝτεΒος(πάνω) και Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς(κάτω) είναι τακτικά μέλη του κύκλου μελέτης της Βίβλου στο Λευκό Οίκο

Καλά λόγια είχε να πει ο Ντρόλινγκερ και για τον υπουργό Δικαιοσύνης Σέσιονς, που σπεύδει να κάνει πράξη όσα μαθαίνει στον κύκλο μελέτης της Αγίας Γραφής. «Την ίδια μέρα που του διδάσκω κάτι, τον βλέπω να βγαίνει στις κάμερες και να το λέει. Και σκέφτομαι: ‘Μπράβο, αυτοί οι τύποι είναι πιστοί, γόνιμο έδαφος για διδασκαλία. Κάθε φορά που βρίσκονται εδώ έρχονται στον κύκλο μελέτης.»

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο του Capitol Ministries στους χορηγούς του Κύκλου Μελέτης του Λευκού Οίκου περιλαμβάνονται πέραν των τακτικών μελών και του Μάικ Πενς ο υπουργός Οικιστικής Ανάπτυξης Μπεν Κάρσον και ο επικεφαλής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, Σκοτ Προύιτ.

Με τη Βίβλο στο χέρι: Υπουργοί του Τραμπ παρακολουθούν τακτικά μαθήματα Αγίας Γραφής  | iefimerida.gr 3

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εμφανιστεί σε προεκλογικές του συγκεντρώσεις με μια βίβλο που του είχε χαρίσει η μητέρα του, όπως έλεγε

Πρόσκληση συμμετοχής στον κύκλο μελέτης έχει απευθυνθεί και στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος λαμβάνει κάθε εβδομάδα ένα αντίγραφο των ομιλιών του Ντρόλινγκερ. Πάντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αν και φλερτάρει έντονα με τη λεγόμενη «χριστιανική ψήφο» -81% των λευκών μελών της Ευαγγελικής Εκκλησίας τον ψήφισαν στις εκλογές του 2016- δεν εκκλησιάζεται τακτικά, ενώ οι αναφορές του στον χριστιανισμό αφορούν κυρίως σε πολιτικά ζητήματα και θέματα της επικαιρότητας.

Ο Ντρόλινγκερ ίδρυσε την οργάνωσή του για να διαδώσει τα χριστιανικά πιστεύω σε βουλευτές ολόκληρης της χώρας. Κι όπως λέει είναι η πρώτη φορά εδώ και σχεδόν έναν αιώνα που μέλη του υπουργικού συμβουλίου μετέχουν σε εβδομαδιαίο κύκλο μελέτης της Βίβλου.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ