Κλίντον: «Η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει» - iefimerida.gr

Κλίντον: «Η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει»

Χίλαρι Κλίντον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε πεπεισμένη ότι η Ευρώπη έχει «τη βούληση και τα μέσα» για να μειώσει το χρέος της και να αποκαταστήσει την ανάπτυξη, ενώ προσπάθησε να καθησυχάσει την Ευρώπη σχετικά με τον εξαγγελθέντα από τον Ομπάμα «άξονα» προς την Ασία τονίζοντας πως οι δεσμεύσεις των ΗΠΑ προς την Ευρώπη δεν αλλάζουν.

«Έχω ακούσει όλες τις συζητήσεις σχετικά με το πού εντάσσεται η Ευρώπη ως προς τις παγκόσμιες προτεραιότητες της Αμερικής και έχω ακούσει και τις διατυπωμένες αμφιβολίες κάποιων, όμως, η πραγματικότητα δεν θα μπορούσε να είναι σαφέστερη:.. Η Ευρώπη είναι, και παραμένει, ο πρώτος και πιο σημαντικός εταίρος της Αμερικής», δήλωσε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά τη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η Ευρώπη έχει τη βούληση και τα μέσα όχι μόνο να μειώσει το χρέος της και να οικοδομήσειτις απαραίτητες αντιπυρικές ζώνες, αλλά και να δημιουργήσει ανάπτυξη, ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα και η εμπιστοσύνη της αγοράς», συμπλήρωσε η κ. Κλίντον.

Όμως η κ. Κλίντον δεν «μάσησε» τα λόγια της για την Κίνα - χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει- λέγοντας πως «πολύ συχνά, οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν τις αθέμιτες πρακτικές που νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό εις βάρος μας και δεν είναι άλλες από την ευνοιοκρατία για τις κρατικές επιχειρήσεις, τα εμπόδια στο εμπόριο, τους περιορισμούς στις επενδύσεις καθώς και την ανεξέλεγκτη κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας».

Τα σχόλια της κ. Κλίντον γίνονται τη στιγμή που η καγκελάριος Μέρκελ βρέθηκε στο Πεκίνο για τριήμερη επίσκεψη όπου προσπάθησε να καθησυχάσει την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σχετικά με την ισχύ του ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ