Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στην αθώωση του Χαρδούβελη για το πόθεν έσχες - iefimerida.gr

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στην αθώωση του Χαρδούβελη για το πόθεν έσχες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναίρεση κατά της ομόφωνης πρόσφατης απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία αθωώθηκε για την μη υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Ο πρώην υπουργός κάθισε στο εδώλιο τον περασμένο Μάιο, με τον εισαγγελέα και το δικαστήριο να κρίνουν ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να παραμείνει ατιμώρητος.

Σύμφωνα με την αναίρεση, η απόφαση του δικαστηρίου στερείται εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και ως εκ τούτου πρέπει να κριθεί εκ νέου από τη Δικαιοσύνη.

Η κατηγορία αφορούσε στη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες την περίοδο 2011-2012, όταν ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού, με τον κ. Χαρδούβελη να υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε πως έπρεπε να υποβάλλει δήλωση και πως αμέσως μόλις το πληροφορήθηκε έσπευσε να την καταθέσει.

Τον τελευταίο λόγο έχουν οι δικαστές του Αρείου Πάγου που με την απόφασή τους θα κληθούν να πουν αν θα πρέπει να ασκηθεί ή όχι αναίρεση για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ