Μαδούρο: Απελπισμένος, γεμάτος μίσος, ρατσιστής ο Τραμπ - iefimerida.gr

Μαδούρο: Απελπισμένος, γεμάτος μίσος, ρατσιστής ο Τραμπ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ειρωνείες και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Ντόναλντ Τραμπ απάντησε ο Νικολάς Μαδούρο στις οικονομικές κυρώσεις που του επέβαλε προσωπικά η αμερικανική κυβέρνηση για τις εκλογές που διοργάνωσε προχθές στη Βενεζουέλα χαρακτηρίζοντάς τον «δικτάτορα» και τοποθετώντας τον στην ίδια κατηγορία με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον Ρόμπερτ Μουγκάμπε της Ζιμπάμπουε και τον Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο είναι πλέον δικτάτορας μετά την «κατάληψη της απόλυτης εξουσίας» μέσω ψεύτικων εκλογών, ώστε να καθιερώσει μια Συντακτική Συνέλευση, ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος. «Ο Μαδούρο δεν αποτελεί απλώς κακό ηγέτη. Τώρα πιά είναι και δικτάτορας», είπε σε καθιερωμένη ενημέρωση ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Χ. Ρ. Μακμάστερ. Και πρόσθεσε:

«Οι πρόσφατες πράξεις που κατέληξαν στη χθεσινή κατάληψη της απόλυτης εξουσίας μέσω των ψεύτικων εκλογών της Συντακτικής Συνέλευσης αντιπροσωπεύουν πολύ σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία στο ημισφαίριό μας».

Η αμερικανική κυβέρνηση πάγωσε όλα τα πιθανά περιουσιακά στοιχεία και τους λογαριασμούς του αριστερού προέδρου της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ και απαγόρευσε στους Αμερικανούς πολίτες όλες τις συναλλαγές με τον Μαδούρο, είπε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνιούτσιν.

Μαδούρο: Η Κου Κλουξ Κλαν κυβερνά τον Λευκό Οίκο

Μιλώντας ενώπιον οπαδών του ο Μαδούρο απάντησε σκωπτικά: «Είμαι περήφανος για αυτές τις κυρώσεις κύριε αυτοκράτορα Ντόναλντ Τραμπ», είπε τονίζοντας την αντίθεσή του «στον βορειοαμερικανικό ιμπεριαλισμό, την αποικιοκρατία και τον ρατσισμό.» «Είμαι κατά της Κου Κλουξ Κλαν που κυβερνά τον Λευκό Οίκο».

Και υπενθυμίζοντας ότι η Χίλαρι Κλίντον ήταν που κέρδισε τη λαϊκή ψήφο στις αμερικανικές εκλογές, πρόσθεσε: «Στις ΗΠΑ μπορεί να γίνει κανείς πρόεδρος ακόμη και αν λάβει τρία εκατομμύρια ψήφους λιγότερες από τον αντίπαλό του. Τι υπέροχη δημοκρατία...»

Κατά την άποψη του Μαδούρο οι αμερικανικές κυρώσεις δείχνουν πόσο «απελπισμένος» είναι ο Τραμπ και τι «μίσος» τρέφει κατά της σοσιαλιστικής Βενεζουέλας.

Παρά τις αιματηρές διαδηλώσεις, την μικρή συμμετοχή και τις καταγγελίες περί καλπονοθείας στις προχθεσινές εκλογές ο πρόεδρος της Βενεζουέλας σχεδιάζει μια συνταγματική μεταρρύθμιση, που σύμφωνα με τους επικριτές του απειλεί να μετατρέψει τη χώρα σε δικτατορία. ΗΠΑ και πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως το Μεξικό, η Κολομβία, ο Παναμάς, η Αργεντινή, το Περού, η Παραγουάη και η Κόστα Ρίκα, είπαν ότι δεν αποδέχονται το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ η Κομισιόν τόνισε ότι υπάρχουν «τεράστιες αμφιβολίες» ως προς το κατά πόσον η ΕΕ μπορεί να αναγνωρίσει την ψηφοφορία. Ήδη ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, είπε ότι η Ευρωβουλή δεν πρόκειται να αποδεχθεί το αποτέλεσμα.

Όμως ο Μαδούρο έχει και κάποιους υποστηρικτές, όπως η Βολιβία, η Κούβα και η Νικαράγουα. Ενώ στο πλευρό του έσπευσε και η Ρωσία. Το υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα εξέφρασε την ελπίδα «να δείξουν αυτοσυγκράτηση οι χώρες που θέλουν, όπως φαίνεται, να εντείνουν την οικονομική πίεση στο Καράκας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ