Φονικές πλημμύρες στην Ινδία -Τουλάχιστον 700 νεκροί από τον Ιούνιο [εικόνες] - iefimerida.gr

Φονικές πλημμύρες στην Ινδία -Τουλάχιστον 700 νεκροί από τον Ιούνιο [εικόνες]

Χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους/Φωτογραφία: Ajit Solanki/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στους 700 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών μέχρι στιγμής από τις φονικές πλημμύρες, που προκάλεσαν οι μουσώνες ενώ 21 άτομα σκοτώθηκαν από κεραυνούς μέσα σε μία μόνο μέρα.

Μονάχα στην πολιτεία Γκουτζαράτ, που βρίσκεται στα δυτικά, ο απολογισμός των νεκρών ανήλθε στους 213 μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 100 πτωμάτων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, έναντι των 120 που υπολογίζονταν την περασμένη εβδομάδα, καθώς η υποχώρηση των υδάτων επέτρεψε στις ομάδες διάσωσης να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές.

Ωστόσο, οι αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Η ανατολική Βεγγάλη όπως οι πολιτείες Αρουνάτσαλ Πραντές και Ασάμ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, οι πολιτείες Τζαρκάντ και Μπιχάρ, στην ανατολική Ινδία, επλήγησαν επίσης από καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Στην Οντίσα, στα ανατολικά της χώρας, τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις κεραυνών και 15 τραυματίστηκαν, ορισμένοι εξ αυτών σοβαρά, ενώ εργάζονταν σε έναν καταυλισμό, σύμφωνα με τον A.K Ντας, τον επικεφαλής της τοπικής αρχής διαχείρισης καταστροφών.

Ακόμη, άλλοι 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κεραυνούς στην πολιτεία Τζαρκάντ, βορειότερα. Μεταξύ αυτών δύο αδέλφια που έχασαν την ζωή τους στη συνοικία Καρσουάν όταν ο κεραυνός τους χτύπησε διαπερνώντας την σκεπή από άχυρο του σπιτιού τους.

Φονικές πλημμύρες στην Ινδία -Τουλάχιστον 700 νεκροί από τον Ιούνιο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Φονικές πλημμύρες στην Ινδία -Τουλάχιστον 700 νεκροί από τον Ιούνιο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ινδία νεκροί μουσώνες πλημμύρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ