«Ιερές» οι διακοπές για τον πρόεδρο της Ν. Κορέας -Θα ασχοληθεί με τους πυραύλους του Κιμ αφού ξεκουραστεί - iefimerida.gr

«Ιερές» οι διακοπές για τον πρόεδρο της Ν. Κορέας -Θα ασχοληθεί με τους πυραύλους του Κιμ αφού ξεκουραστεί

Φωτογραφία: AP/ Ahn Young-joon
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι κι αν η πρόσφατη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της Β. Κορέας αναζωπύρωσε την ανησυχία και προκάλεσε νέο γύρο επαφών; Για τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, οι διακοπές είναι πάνω απ' όλα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε, είχαν έκτακτη τηλεφωνική συνομιλία τη Δευτέρα, στον απόηχο της νέας δοκιμής από τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Ομως, το γραφείο του προέδρου της Ν. Κορέας δήλωσε ότι η επικοινωνία του Τραμπ με τον Μουν Τζε-ιν θα γίνει πιθανότατα αφού ο τελευταίος ολοκληρώσει τις προγραμματισμένες διακοπές του, στο τέλος της εβδομάδας.

Φαίνεται σχετικά παράδοξη απόφαση για έναν «φρέσκο» πρόεδρο, εν μέσω μίας κρίσης και ιδιαίτερα της συγκεκριμένης χώρας. Ομως, συμβαδίζει με την προσπάθεια του Μουν να δείξει στους Νοτιοκορεάτες ότι μπορεί να βοηθήσει τη δουλειά τους- και την οικονομία- το να κάνουν ένα διάλειμμα, σχολιάζει το Associated Press.

Η Νότια Κορέα είναι από τις κορυφαίες πλούσιες χώρες σε ό,τι αφορά τις περισσότερες εργατοώρες και οι πολίτες της παίρνουν τις μισές ημέρες αδείας που δικαιούνται. Παρόλα αυτά όμως, η χώρα έχει σχετικά χαμηλή παραγωγικότητα. Για να αποτελέσει παράδειγμα, ο Μουν υποσχέθηκε ότι θα πάρει όλες τις ημέρες άδειας φέτος.

Δεν χάρηκαν βέβαια όλη με αυτό. «Η κορεατική χερσόνησος αντιμετωπίζει τη χειρότερη κατάσταση σε ό,τι αφορά την ασφάλεια. Αναρωτιέμαι αν οι πολίτες μας μπορούν να καταλάβουν γιατί ο πρόεδρος πήγε διακοπές μόλις μία ημέρα μετά την πρόκληση της Βόρειας Κορέας», σχολίασε εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

Βέβαια, ο Μουν δεν έφυγε για κάποιον τροπικό προορισμό. Είναι σε θέρετρο του στρατού, όπου μπορεί να ενημερώνεται και να επικοινωνεί με αξιωματούχους με τηλεδιάσκεψη, επισήμανε το γραφείο του. Οπότε, όπως πολλοί συμπατριώτες του, θα πάρει μαζί του στις διακοπές τη δουλειά, καταλήγει το Associated Press.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ