Κεφτεδάκια, κοκκινιστά - iefimerida.gr

Κεφτεδάκια, κοκκινιστά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι σουτζουκάκια (πολύ πικάντικα!), αλλά κεφτεδάκια που ροδίζουμε ελαφρά και «ντύνουμε» με φρέσκια, κόκκινη σάλτσα. Υπέροχα.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια κιμά μοσχάρι, βιολογικό, σπάλα
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας τριμμένο παξιμάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • Λίγη ρίγανη και λίγο ξερό βασιλικό
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 3 ώριμες ντομάτες, μεσαίες
Κεφτεδάκια, κοκκινιστά | iefimerida.gr 0


Εκτέλεση

  • Σε βαθύ μπολ βάζετε τον κιμά, το σκόρδο, τον κρόκο, το τριμμένο παξιμάδι, το αλάτι και πιπέρι
  • Ανακατέψτε ελαφρά (για να μείνουν αφράτα) και δώστε μορφή, μικρά, στρογγυλά κεφτεδάκια
  • Σε κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και ροδίστε καλά τα κεφτεδάκια
  • Βγάλτε τα στην άκρη
  • Στο ίδιο λάδι ρίξτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, ρίγανη, βασιλικό
  • Να σουρώσει λίγο η σάλτσα -Τότε προσθέστε τα κεφτεδάκια και σιγοβράστε για 30 λεπτά
  • Οταν σερβίρετε, ρίξτε μαϊντανό ψιλοκομμένο
Κεφτεδάκια, κοκκινιστά | iefimerida.gr 1



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κεφτεδάκια κοκκινιστά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ