Τα Wikileaks δημοσιοποίησαν e-mail της προεκλογικής καμπάνιας του Εμανουέλ Μακρόν - iefimerida.gr

Τα Wikileaks δημοσιοποίησαν e-mail της προεκλογικής καμπάνιας του Εμανουέλ Μακρόν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Wikileaks ανακοίνωσε ότι δημοσιοποίησε 21.075 υποκλαπέντα e-mail της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Τα e-mail αυτά προέρχονται από την περίοδο 20 Μαρτίου 2009 έως τις 24 Απριλίου 2017, σύμφωνα με τον γνωστό ιστότοπο.

RELEASE: 21,075 verified searchable emails from the campaign of President Macron #MacronEmails #MacronLeaks https://t.co/9LlW785eYu pic.twitter.com/HIq6nTcdwq

Παραμονές του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία διέρρευσε ένας μεγάλος όγκος υποκλαπέντων e-mail από την προεκλογική καμπάνια του Μακρόν, αλλά η εκλογική επιτροπή της χώρας απαγόρευσε στα γαλλικά ΜΜΕ να δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο των διαρροών.

Τον περασμένο μήνα Γάλλοι επιθεωρητές είπαν ότι δεν βρήκαν ίχνη που να συνδέουν ρώσους χάκερ με την κυβερνοεπίθεση στην καμπάνια του Μακρόν. Ο επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας κυβερνο-ασφάλειας, Γκιγιόμ Πουπάρ, είπε στο Associated Press ότι η η κυβερνο-επίθεση ήταν «τόσο γενική και απλή, που θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε».

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξελέγη πρόεδροςτης Γαλλίας τον περασμένο Μάιο θριαμβεύοντας στο β΄γύρο με αντίπαλο την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν κι αφού προηγουμένως εκτόπισε από τη θέση του φαβορί τον υποψήφιο της Δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν, μετά το σκάνδαλο αργομισθίας της συζύγου και των παιδιών του τελευταίου.

Στη συνέχεια το κόμμα του, «Εμπρός!» κέρδισε ευρεία πλειοψηφία το κοινοβούλιο, σε συμμαχία με το παραδοσιακό κεντρώο Δημοκρατικό Κίνημα (MoDem).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Εμανουέλ Μακρόν wikileaks
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ