Ετοιμες για διάλογο με το Κατάρ οι Σ. Αραβία, Αίγυπτος, ΗΑΕ και Μπαχρέιν - iefimerida.gr

Ετοιμες για διάλογο με το Κατάρ οι Σ. Αραβία, Αίγυπτος, ΗΑΕ και Μπαχρέιν

Ο υπ. Εξωτερικών του Μπαχρέιν Σεΐχης Χαλίντ μπιν Αχμέντ αλ-Χαλίφα. Φωτογραφία: Hasan Jamali/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετοιμες να συζητήσουν τις σχέσεις με το Κατάρ, αλλά υπό προϋποθέσεις, δηλώνουν οι τέσσερις αραβικές χώρες που έχουν μποϊκοτάρει το εμιράτο.

«Οι τέσσερις χώρες είναι έτοιμες για διάλογο με το Κατάρ, υπό την προϋπόθεση ότι θ’ ανακοινώσει την ειλικρινή θέλησή του να τερματίσει την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, αλλά και την δέσμευσή του, προκειμένου να μην επεμβαίνει στα εξωτερικά θέματα άλλων χωρών, αλλά και ν’ ανταποκριθεί στις 13 απαιτήσεις,» δήλωσε ο Σεΐχης Χαλίντ μπιν Αχμέντ αλ-Χαλίφα, υπ. Εξωτερικών του Μπαχρέιν.

Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Μανάμα, μετά την συνάντηση που είχε με τους ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας, των Εμιράτων, αλλά και της Αιγύπτου επεσήμανε την ανάγκη διαλόγου μεταξύ των χωρών προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση, υπό την προϋπόθεση ωστόσο, ότι η Ντόχα θα ικανοποιήσει συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Οι Σ. Αραβία, Αίγυπτος, ΗΑΕ και Μπαχρέιν έχουν εδώ και καιρό καταρτίσει μία λίστα απαιτήσεων, τις οποίες πρέπει να ικανοποιήσει το Κατάρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ