Παυλόπουλος: Πάντα επίκαιρο το έργο του Νίκου Καζαντζάκη -Σάλπισμα εναντίον των συνειδήσεων που εφησυχάζουν - iefimerida.gr

Παυλόπουλος: Πάντα επίκαιρο το έργο του Νίκου Καζαντζάκη -Σάλπισμα εναντίον των συνειδήσεων που εφησυχάζουν

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στο μουσείο Καζαντζάκη (Φωτογραφία: EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη πρέπει να διαβάζεται και να εμπνέει ταυτοχρόνως «σαν ένα σήμα κινδύνου αλλά και σαν ένας δείκτης πορείας», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για το έτος Καζαντζάκη, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Στα ταραγμένα νερά της εποχής μας που αν δεν προσέξομε θα γίνουν τυφώνας για την ανθρωπότητα το έργο του Καζαντζάκη παραμένει πάντα επίκαιρο και πρέπει να μας εμπνέει σαν εγερτήριο σάλπισμα σαν ήχος εναντίον των συνειδήσεων που συνηθίζουν να εφησυχάζουν», τόνισε στην ομιλία του.

Χαρακτήρισε τον συγγραφέα ασυμβίβαστο πνεύμα που πάντα αναζητούσε την αλήθεια και υπερασπίστηκε την ελευθερία. «Ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε πάντα ο εαυτός του επηρεάστηκε από άλλους αλλά ανέδειξε αυτό που ο ίδιος ήθελε ως πρότυπο για τον κόσμο, για τον άνθρωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του Μουσείου Καζαντζακη δώρισε μια αναμνηστική πλακέτα με τη μορφή του Καζαντζάκη και ένα αντίγραφο από το ποιητικό του έργο «Οδύσσεια». Στην Κρήτη καλωσόρισε τον κ. Παυλόπουλο ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε μεγάλη προσωπικότητα με πολυσήμαντο έργο και 60 χρόνια μετά το θάνατο του παραμένει πάντα επίκαιρος.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ