Γιατί οι γιατροί υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες θα πρέπει να ουρούν στη θάλασσα - iefimerida.gr

Γιατί οι γιατροί υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες θα πρέπει να ουρούν στη θάλασσα

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ζέστη, υγρασία, βρεγμένα μαγιό, ιδρώτας. Αν υπάρχει μια εποχή που η ουρολοίμωξη καραδοκεί, τότε αυτή είναι το καλοκαίρι. Υπάρχει όμως τρόπος να την προλάβεις.

Τσούξιμο κατά την ούρηση, συχνοουρία, πόνος στην πυελική περιοχή είναι οι τελευταίες αισθήσεις που θα θέλατε να νιώσετε στις διακοπές σας. Πως μπορείτε να προλάβετε μια ουρολοίμωξη;

Η λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, προκαλείται από βακτήρια και παθογόνους μικροοργανισμούς που εισέρχονται από την ουρήθρα. Κανονικά αυτά αποβάλλονται με την ούρηση, αλλά αν έχετε την κακή συνήθεια να μην πηγαίνετε τουαλέτα όταν το επιτάσσει το ουροποιητικό σας σύστημα ή σε περιόδους που οι άμυνες του οργανισμού μπορεί να μην είναι στα πάνω τους, είναι πολύ πιο πιθανό να σας «προσβάλλει».

Κατά γενική (και ιατρική) ομολογιά, οι άνθρωποι που πλήττονται πιο συχνά είναι οι γυναίκες και ειδικά το καλοκαίρι που οι συνθήκες ευνοούν την εμφάνιση της.

Δεν είναι μόνο το ότι μπορεί να αφήνετε το μαγιό να στεγνώσει πάνω σας (μια συνήθεια καθόλου φιλική προς την υγεία του κόλπου σας). Καλοκαίρι γαρ, οι πιθανότητες να χρησιμοποιήσετε κάποια δημόσια τουαλέτα αυξάνονται. Το ίδιο και οι σεξουαλικές συναναστροφές.

Ποια είναι η καλύτερη των καλύτερων προλήψεων;

Διάβασε τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις την ουρολοίμωξη στο ΒΟVARY.GR

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ