Οι Ταϊλανδοί έκαναν το πιο αλλόκοτο δώρο στο βασιλιά τους [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Ταϊλανδοί έκαναν το πιο αλλόκοτο δώρο στο βασιλιά τους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από 1.000 χελώνες ελευθέρωσαν οι κάτοικοι της Ταϊλάνδης στο ανατολικό τμήμα της, γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο τα γενέθλια του βασιλιά της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο βασιλιάς Μάχα Βατζιραλονγκόρν γίνεται την Παρασκευή 65 ετών και η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί εθνική εορτή.

Έτσι, θέλοντας οι πολίτες να τιμήσουν τον βασιλιά τους ελευθέρωσαν στην θάλασσα 1.066 χελώνες, αριθμός διόλου τυχαίος. Το 10 παραπέμπει στον βασιλιά Ράμα τον 10ο, όπως είναι γνωστός ο βασιλιάς Μάχα Βατζιραλονγκόρν και το 66 είναι ο αριθμός που ξεπερνά κατά έναν χρόνο την ηλικία του.

Ο λόγος που επέλεξαν αυτό το δώρο οι πολίτες είναι διότι οι Βουδιστές γενικά πιστεύουν ότι η απελευθέρωση των ζώων αποτελεί καλή πράξη που δημιουργεί καλό κάρμα. Ο Μάχα Βατζιραλονγκόρν ανέβηκε στον θρόνο τον Δεκέμβριο του 2016 μετά τον θάνατο του βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλαντέι στις 13 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χελώνες Ταϊλάνδη βασιλιάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ