ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3,333%

Εκδοση ομολόγου 79 εκατ. ευρώ από θυγατρική των ΕΛΠΕ

Εκδοση ομολόγου 79 εκατ. ευρώ από θυγατρική των ΕΛΠΕ

Tην άντληση νέων κεφαλαίων, ύψους 79 εκατομμυρίων ευρώ με απόδοση 3,333%, μέσω νέας ομολογιακής έκδοσης, ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η Hellenic Petroleum Finance PLC (HPF), εξ ολοκλήρου θυγατρική της εταιρείας, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία τιμολόγησης (pricing) για την έκδοση νέων ομολογιών ονομαστικής αξίας 74,5 εκατ., που θα αποτελούν μέρος των υφιστάμενων ομολογιών λήξης Οκτωβρίου 2021.

Οι νέες ομολογίες, πλήρως εγγυημένες από τα ΕΛΠΕ, προσφέρθηκαν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, με τιμή διάθεσης 106% επί της τιμής του παλαιού ομολόγου, που αντιστοιχεί σε συνολικό ύψος έκδοσης 79 εκατ. ευρώ και απόδοση 3,333%, και αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Η έκδοση αυτή είναι η πρώτη συναλλαγή που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου που ισχύει από την 20ή/7/2017, και καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από επιλεγμένους θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη.

Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν μέσω των νέων ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για την υλοποίηση του εγκεκριμένου επενδυτικού πλάνου της εταιρείας και του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, μέρος του οποίου αφορά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, η τοποθέτηση συμβάλλει στην υλοποίηση της χρηματοοικονομικής στρατηγικής του ομίλου για μείωση του κόστους χρηματοδότησης, καθώς η απόδοσή της είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με τις αρχικές ομολογίες και περαιτέρω διαφοροποίηση των πηγών άντλησης κεφαλαίων, με τη συμμετοχή διεθνών χρηματοοικονομικών οργανισμών.

Η εκκαθάριση της τοποθέτησης αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου 2017. Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου το πρώτο τρίμηνο του 2017 διαμορφώθηκε στο 1,8 δισ. ευρώ, επίπεδο αντίστοιχο με το τέλος του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.