Ναυμαχία στα ανοιχτά της Σομαλίας - iefimerida.gr

Ναυμαχία στα ανοιχτά της Σομαλίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το NATO ανακοίνωσε ότι δυνάμεις του άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας υπόπτων ως πειρατών στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας αφού πρώτα δέχθηκε επίθεση - επεισόδιο στο οποίο, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι. Κάτοικοι της πόλης Χόμπιο ανέφεραν ότι ελικόπτερο από άγνωστο ξένο πολεμικό πλοίο άνοιξε πυρ εναντίον ενός πλοιαρίου σκοτώνοντας έξι άτομα και τραυματίζοντας άλλα πέντε.

Το NATO ανέφερε σε ανακοινωθέν του ότι το HDMS Esbern Snare, ένα σκάφος του πολεμικού ναυτικού της Δανίας, εντόπισε ένα πειρατικό πλεούμενο να πλέει προς ένα γνωστό καταφύγιο πειρατών κι όταν κινήθηκε για να ερευνήσει τι συνέβαινε δέχθηκε επίθεση.

«Απρόκλητα, οι φερόμενοι ως πειρατές άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας επιβίβασης του NATO», ανέφερε το ανακοινωθέν του Συμφώνου. «Όταν το HDMS Esbern Snare ανταπέδωσε πυρά σε αυτοάμυνα, το πλήρωμα του σήκωσε τα χέρια σε ένδειξη παράδοσης. Καθώς η ομάδα πλησίασε το πλοίο για δεύτερη φορά, ορισμένοι από τους υπόπτους άρχισαν να πυροβολούν εκ νέου».

Σύμφωνα με το Somalia Report, μία ειδησεογραφική ιστοσελίδα, που πρόσφατα δημοσίευσε αεροφωτογραφίες από την πόλη Χόμπιο και πλοία που κρατούν πειρατές, στην περιοχή βρίσκονται τουλάχιστον τέσσερα σκάφη που έχουν καταληφθεί εν αναμονή της καταβολής λύτρων.

Η μάχη σημειώθηκε καθώς δύο σκάφη, το νοτιοκορεάτικο Hanjin Tianjin και το ιταλικό Rosalia D'Amato, υπέστησαν επιθέσεις από πειρατές. Το ιταλικό σκάφος, με 6 Ιταλούς και 15 Φιλιππινέζους πλήρωμα, καταλήφθηκε, ενώ το νοτιοκορεατικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατάφερε να ξεφύγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ