Ιράν: Στο εμπάργκο θα απαντήσουμε την «κατάλληλη στιγμή» - iefimerida.gr

Ιράν: Στο εμπάργκο θα απαντήσουμε την «κατάλληλη στιγμή»

Ιράν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και οξύνονται οι σχέσεις μεταξύ του Ιράν και της Δύσης, με τον ανώτατο ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αγιατολάχ Αλί Χομενεΐ, να δηλώνει πως το Ιράν θα ανταποδώσει «την κατάλληλη στιγμή» για το πετρελαϊκό εμπάργκο, και τις απειλές επίθεσης δυτικών χωρών στο έδαφός της.

Την αρχή την έκανε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λίον Παλέτα, ο οποίος είχε δηλώσει πως υπάρχει αυξημένη πιθανότητα πλέον επίθεσης του Ισραήλ στο ιρανικό έδαφος μέσα στο διάστημα των επόμενων δύο μηνών.

Ο Αγιατολάν Αλί Χομενεΐ σε μία «πύρινη» ομιλία του κατά την επέτειο της Ισλαμικής Επανάστασης του 1979, εξεπάλυσε επίθεση προς την Δύση, αντιδρώντας στο εμπάργκο στις εξαγωγές αργού που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση ως μέσο άσκησης πίεσης για να αναγκάσει την Τεχεράνη να εγκαταλείψει το αμφιλεγόμενο πυρηνικό της πρόγραμμα.

«Οι απειλές και επιθέσεις εναντίον του Ιράν θα βλάψουν την Αμερική. Οι κυρώσεις δεν έχουν θα έχουν καμία επίπτωση στην αποφασιστικότητά μας» δήλωσε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, διαμηνύοντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποκύψει το Ιράν στις πιέσεις.

«Απαντώντας στις απειλές για πετρελαϊκό εμπάργκο και πόλεμο, έχουμε τις δικές μας απειλές που θα τις διατυπώσουμε την κατάλληλη στιγμή» προσέθεσε ο Χαμενεΐ στην ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

«Δεν φοβάμαι να πω ότι θα στηρίξουμε και θα βοηθήσουμε οποιοδήποτε έθνος ή οργάνωση θέλει να αντιμετωπίσει και να πολεμήσει εναντίον του σιωνιστικού καθεστώτος [Ισραήλ]» κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ