ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

Οικονομικό Επιμελητήριο: Ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί η έξοδος στις αγορές

Οικονομικό Επιμελητήριο: Ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί η έξοδος στις αγορές

Ως ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί χαρακτηρίζει την έξοδο της χώρας στις αγορές ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας, τονίζοντας ότι για να έχει ουσιαστικό αποτελέσμα θα πρέπει να κλείσουν χωρίς καθυστερήσεις οι επόμενες αξιολογήσεις.

Σε σχετική δήλωσή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, σημείωνει:

«Η χθεσινή, πρώτη μετά από τρία χρόνια, δοκιμαστική έξοδος στις αγορές, αποτελεί την ευκαιρία της χώρας, που δεν πρέπει να χαθεί.

Για να έχει νόημα και ουσιαστικό αποτέλεσμα η συγκεκριμένη κίνηση, απαιτείται η συνέχιση της σκληρής δουλειάς και η χωρίς καθυστερήσεις ολοκλήρωση της τρίτης και των επόμενων αξιολογήσεων.

Η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και η οριστική διευθέτηση, από πλευράς των δανειστών, του ελληνικού χρέους, μπορούν να κάνουν τις επόμενες εκδόσεις ακόμα πιο επιτυχημένες και να σταθεροποιήσουν την καμπύλη των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων σε χαμηλότερα επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση, η προοπτική της επιστροφής στην κανονικότητα επιβάλλει την όσο το δυνατόν ταχύτερη εφαρμογή των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων εκείνων, που θα αφαιρέσουν άμεσα τις όποιες στρεβλώσεις εξακολουθούν να υφίστανται στην ελληνική οικονομία και θα ενισχύσουν την αξιοπιστία της Ελλάδας, φέρνοντας επενδύσεις και, στο τέλος της ημέρας, θέσεις εργασίας.»

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.