Γεννηματά για έξοδο στις αγορές: Oταν δεν επιτίθενται στους θεσμούς, επιτίθενται στη νοημοσύνη μας - iefimerida.gr

Γεννηματά για έξοδο στις αγορές: Oταν δεν επιτίθενται στους θεσμούς, επιτίθενται στη νοημοσύνη μας

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σχολίασε την έξοδο στις αγορές δηκτικά λέγοντας πως «όταν δεν επιτίθενται στους θεσμούς, επιτίθενται στη νοημοσύνη μας».

Σε ανακοίνωσή της η ΔΗ.ΣΥ σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «υπερηφανεύεται από χθες για τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές» υπενθυμίζοντας ότι «ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τη διαδικασία αυτή το 2014 ως «…σκηνοθετημένη παράσταση όπου θα μοιράζεται και ποπ-κορν, το πλεόνασμα, για να στηριχθεί το success story»».

Οπως τονίζει η Συμπαράταξη «η αντίφαση είναι κραυγαλέα, και προκλητική και σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας είναι σταθερά σε λάθος δρόμο».

Επισημαίνει μάλιστα ότι «η σύγκριση του επιτοκίου με το οποίο έκλεισε η σημερινή έξοδος με το επιτόκιο του δανεισμού μας σήμερα από τον ESM, που είναι κάτω από το 1%, δείχνει πόσο δύσκολη μακρά και επώδυνη είναι η πλήρης επιστροφή μας στις αγορές και πόσο αναγκαία είναι η περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους».

«Ελπίζουμε μάλιστα οι βεβιασμένες επιλογές τους να μην μας παγιδέψουν σε μόνιμα υψηλά επιτόκια, που θα επηρεάσουν μελλοντικά την βιωσιμότητα του χρέους» προειδοποιεί η ΔΗ.ΣΥ.

Επιπλέον σημειώνει ότι η σύγκριση του σημερινού επιτοκίου με αυτό του 2014 πρέπει να γίνει ψύχραιμα και αντικειμενικά. «Οι συνθήκες διεθνώς είναι σήμερα πολύ καλύτερες από ό,τι πριν 3 χρόνια και αυτό αποτυπώνεται στα αντίστοιχα επιτόκια 5ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας που από το 3,50% το 2014 αποκλιμακώθηκαν στο 1,30% σήμερα. Με αυτό το ασφαλές κριτήριο φαίνεται καθαρά ότι δεν έχουμε επανέλθει ακόμα στο κεκτημένο του 2014 που λοιδορούσε ο κ. Τσίπρας. Παρότι με τις τυχοδιωκτικές επιλογές του χάθηκαν από την Οικονομία μας 100 δις ευρώ, και επιβαρύνθηκαν οι Έλληνες πολίτες με νέα μέτρα λιτότητας 13 δις ευρώ».

Κατά την Δημοκρατική Συμπαράταξη «είμαστε μακριά από το κεκτημένο του 2012 για το χρέος» εξηγώντας γιατί:

Έχουν επιδεινωθεί δραματικά οι όροι δανεισμού μας με τη εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια.

Έχει αλυσοδεθεί η χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα που στραγγαλίζουν την ανάπτυξη μέχρι το 2060.

Έχουν κηρυχθεί σε διωγμό επιστήμονες, επαγγελματίας, αγρότες και όλη η επιχειρηματική κοινότητα.

«Όσο ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του σε αυτή την πραγματικότητα πανηγυρίζουν τόσο ακυρώνουν κάθε σχέση τους με την κοινή λογική. Όταν δεν επιτίθενται στους θεσμούς, επιτίθενται στη νοημοσύνη μας» καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Συνεδριάζει αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Κεντρικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Συνεδριάζει αύριο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το Κεντρικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης - το ανώτερο συλλογικό της όργανο - από κοινού με την Κοινοβουλευτική της Ομάδα. Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου, τις εργασίες του οποίου θα ανοίξει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά με την πολιτική της εισήγηση και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των προέδρων του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργου Παπανδρέου, της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, της ΕΔΕΜ, Απόστολου Πόντα και του εκπροσώπου των Κινήσεων Πολιτών, Γιάννη Τούντα. Στη συνέχεια, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΥΣΥ, Βασίλης Κεγκέρογλου θα παρουσιάσει την εισήγηση για τη συγκρότηση των επιτροπών, τομέων και δικτύων της Συμπαράταξης.

Στη σύνθεση του Κεντρικού Συμβουλίου, όπως αποφασίστηκε από το συνέδριο, μετέχει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι πρόεδροι ή εκπρόσωποι των κομμάτων-φορέων της, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας, κομματικά στελέχη και επιπρόσθετα «στελέχη του κοινωνικού χώρου».

Επιπλέον, οι συνεδριάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου που αφορούν σημαντικά πολιτικά ζητήματα, θα πραγματοποιούνται από κοινού με την Κοινοβουλευτική Ομάδα (βουλευτές και ευρωβουλευτές).


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημοκρατική Συμπαράταξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ