Τσακαλώτος: Επιτυχημένη η έξοδος στις αγορές -Θα κάνουμε και δεύτερη και τρίτη [βίντεο]

Για επιτυχημένη έξοδο στις αγορές μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών και την άντληση 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,625%.

«Με αγγλικούς όρους ήταν μια ικανοποιητική έξοδος. Με ελληνικούς όρους ήταν κάτι παραπάνω απ' αυτό που περιμέναμε» είπε ο κ. Τσακαλώτος εξηγώντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να βελτιώσει κατά 0,3% το επιτόκιο με το οποίο είχε δανειστεί η Ελλάδα το 2014 επί κυβερνήσεων Αντώνη Σαμαρά.

«Εχουμε τα πρώτα σταθερά δείγματα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία», υπογράμμισε ο υπουργός. «Ηταν μια πρώτη προσπάθεια για έξοδο στις αγορές. Θα υπάρξει και δεύτερη και τρίτη» προϊδέασε.

Οπως σημείωσε η σημερινή έξοδος στις αγορές «δεν είναι το τέλος, είναι μια αρχή. Το συζητήσαμε, ήταν καλή σήμερα η αγορά και ικανοποιητικό το αποτέλεσμα». Τόνισε δε ότι παραμένουμε με το βλέμμα στον Αύγουστο του 2018 ώστε «να βγούμε από τα μνημόνια με διαφορετικούς όρους για να μπορέσει η κυβέρνησή μας να κάνει όσα έχει υποσχεθεί».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε επίσης την αντιπολίτευση η οποία εγκαλούσε την κυβέρνηση για μη επιτυχημένη διαπραγμάτευση.

Οπως υποστήριξε η αντιπολίτευση δεν έλαβε υπόψιν της ότι έκλεισε η β’ αξιολόγηση, δεν θεώρησε σημαντικό το γεγονός ότι ο οίκος αξιολόγησης Μoody’s μας αναβάθμισε, δεν είδαν την έκθεση της S&P και ότι η Κομισιόν μας έβγαλε από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ