Σε εξέλιξη νέα συνάντηση Βενιζέλου-Τρόικα για κατώτατο και 13ο και 14ο μισθό - iefimerida.gr

Σε εξέλιξη νέα συνάντηση Βενιζέλου-Τρόικα για κατώτατο και 13ο και 14ο μισθό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα συνάντηση με συνάντηση σε εξέλιξη του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής τρόικας προκειμένου να συζητηθούν τα μέτρα πουωζητούν οι δανειστές για να εγκρίνουν το νέο πακέτο βοήθειας.

Το κυριότερο σημείο τριβής είναι το θέμα των εργασιακών σχέσεων καθώς η Τροικα επιμένει ότι πρέπεινα υπάρξουν περικοπές στον κατώτερο αλλα και στον 13ο-14ο μισθό. Αν το πακέτο μέτρων που απαιτείται από τους δανειστές μας γίνει αποδεκτό τότε θα έχουν επιπρόσθετη μείωση στις αποδοχές των εργαζομένων κατα 25%. πέραν του 15% του τελευταίο έτους. Αλλο θέμα θα είναι τα πρόσθετα μέτρα για την κάλυψη του κενού που αναμένεται να δημιουργήσει η υψηλότερη από την αναμενόμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας.

Λίγο πριν τις 4 στη σύσκεψη κατέφθασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρύθμισης Δ. Ρέππας . Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης είναι η συγχώνευση φορέων του Δημοσίου με ταυτόχρονες απολύσεις - εξπρές υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ