Ποτάμι: Η κυβέρνηση βγήκε στις αγορές χωρίς νταούλια με 5 τράπεζες που αποκαλούσε «κοράκια» - iefimerida.gr

Ποτάμι: Η κυβέρνηση βγήκε στις αγορές χωρίς νταούλια με 5 τράπεζες που αποκαλούσε «κοράκια»

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Καλωσορίζουμε την προσγείωση του κ.Τσίπρα στην πραγματικότητα ύστερα από 2,5 χρόνια ψέματα, “αυταπάτες” και λάθη» σχολιάζει το Ποτάμι την έξοδο στις αγορές.

Οπως τονίζει δηκτικά «η κυβέρνηση αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να βγούμε στις αγορές που ξόρκιζε κάποτε, αλλά χωρίς νταούλια και ζουρνάδες». Προσθέτει μάλιστα ότι «πέντε μεγάλες διεθνείς τράπεζες, από αυτές που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποκαλούσαν “κοράκια”, έχουν αναλάβει την έκδοση πενταετούς ομολόγου».

Σύμφωνα με το Ποτάμι «είναι βέβαιο ότι ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης θα σπεύσει να πανηγυρίσει και να συγκρίνει την σημερινή πραγματικότητα με το 2014» ωστόο επισημαίνει ότι «οι συνθήκες σήμερα όμως είναι εντελώς διαφορετικές. Εκείνο που μετράει είναι η σύγκριση του επιτοκίου που θα πετύχουμε με αυτά που δανείζονται άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Το Ποτάμι υπογραμμίζει ότι «έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να μας εμπιστευτούν πλήρως οι αγορές».

Και καταλήγει: «Για να δανείζεται η χώρα με βιώσιμα επιτόκια, χρειάζεται να είναι ανταγωνιστική και με υγιή δημόσια οικονομικά. Χρειάζεται μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, εκσυγχρονισμός του κράτους και χτίσιμο εμπιστοσύνης. Πράγματα ασύμβατα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ