«Επανατοποθετείται» στην ΕΡΤ ως γενικός διευθυντής ο Σταματελόπουλος - iefimerida.gr

«Επανατοποθετείται» στην ΕΡΤ ως γενικός διευθυντής ο Σταματελόπουλος

 ΕΡΤ Α.Ε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Άρειος Πάγος με απόφαση του δικαιώνει τον Γιώργο Σταματελόπουλο και υποχρεώνει την ΕΡΤ Α.Ε. να τον επανατοποθετήσει στη θέση του γενικού διευθυντή, τον Γιώργο Σταματελόπουλο, λόγω της βλαπτικής μεταβολής που δέχτηκε από το κρατικό κανάλι ένεκα του υποβιβασμού του. Μάλιστα οι αρεοπαγίτες επικύρωσαν την υποχρέωση της ΕΡΤ να του καταβάλει το ποσό των 15.400 ευρώ για διαφορές αποδοχών και προσβολή της προσωπικότητάς του.

Ο Γ. Σταματελόπουλος από το 1984 εργαζόταν στην ΕΡΤ με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Ειδικότερα, απασχολήθηκε σε διάφορες θέσεις ευθύνης, όπως είναι του προϊστάμενου του τμήματος ελέγχου προγράμματος και του διευθυντή προγράμματος. Από το 1985 μέχρι και το 2005, οπότε και έγινε «υπάλληλος βάσης» πέρασε από πολλές θέσεις, ενώ είχε αποσπαστεί και στο πολιτικό γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου. Διετέλεσε μεταξύ άλλων διευθυντής γραφείου προέδρου Διευθύνοντος Συμβούλου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ., γενικός διευθυντής της ΕΤ1, προϊστάμενος του γραφείου προέδρου, συντονιστής του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού προγράμματος της ΕΡΤ, συντονιστής ραδιοφωνικού προγράμματος της ΕΡΤ, με έμφαση σε εκείνα που απευθύνονταν στον απόδημο Ελληνισμό, ενώ στις 13.6.2005 απαλλάχθηκε από όλα τα καθήκοντά του και τοποθετήθηκε «υπάλληλος βάσης».

Οι δικαστές έκριναν ότι η ανάθεση σε αυτόν καταφανώς υποδεέστερων καθηκόντων έγινε μεν με βάση το διευθυντικό δικαίωμα της ΕΡΤ, αλλά όχι για την προσφορότερη οργάνωση των υπηρεσιών της και την καλύτερη αξιοποίηση της εργασίας. Η υποδεέστερη ανάθεση καθηκόντων έγινε από εμπάθεια και εκδικητικά, χωρίς υπαιτιότητα του κ. Σταματελόπουλου και εξ' αιτίας των γνωστών αντίθετων πολιτικών του πεποιθήσεων το χρονικό εκείνο σημείο, προσθέτει η υπ' αριθμ. 13/2012 απόφαση του Εργατικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Σε άλλο σημείο της δικαστικής απόφασης αναφέρεται ότι η μη αξιοποίησή του δεν εξυπηρετούσε καμία υπηρεσιακή ανάγκη ή σκοπό της ΕΡΤ, αλλά υπαγορεύθηκε από λόγους εμπάθειας, λόγω της γνωστής πολιτικής τοποθέτησης και της ιδιότητάς του ως στελέχους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε.

Από την υποβάθμιση αυτή, συνεχίζουν οι αρεοπαγίτες, υπήρξε καταχρηστική άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος της ΕΡΤ και προκλήθηκε στον Γ. Σταματελόπουλο υλική και ηθική ζημία (προσβολή της προσωπικότητάς του), αλλά παράλληλα επήλθε και μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης εργασίας από την πλευρά του κρατικού καναλιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ