Στo πιο πράσινο νησί του Αιγαίου έχει πάντα δροσιά - iefimerida.gr

Στo πιο πράσινο νησί του Αιγαίου έχει πάντα δροσιά

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aνάμεσα στη Σκιάθο και την Αλόννησο βρίσκεται ένας επί γης παράδεισος. Η Σκόπελος. Ή αλλιώς το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου.

Φτάντοντας στο νησί ο επισκέπτης θα δει το πράσινο των πεύκων να σμίγει με το γαλάζιο της θάλασσας. Το νησί της Σκοπέλου χαρακτηρίζεται από τα πυκνά δάση που καλύπτουν σχεδόν το 80% της έκτασής του, και έχει ανακηρυχθεί επίσημα ως πράσινο και γαλάζιο νησί από τον διεθνή οργανισμό Βιοπολιτικής.

Η πόλη της Σκοπέλου έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός κυρίως λόγω της αρχιτεκτονικής της, μείγμα διάφορων αρχιτεκτονικών ρυθμών, που δίνει μια αρχοντική όψη στην πρωτεύουσα του νησιού.

Ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί η επίσκεψη στο Ενετικό Κάστρο των Γκύζη, στην παλιά Επισκοπή, στο Λαογραφικό Μουσείο, στο Αρχαίο Ασκληπιείο στη θέση Αμπελική και στο σπίτι του λογοτέχνη Παύλου Νιρβάνα.

Διάβασε για τις παραλίες που πρέπει να επισκεφτείς και όσα θα απολαύσεις στη Σκόπελο στο BOVARY.GR

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ