Πρώην διευθυντής CIA: Θα έπρεπε να ντρέπεται ο Τραμπ - iefimerida.gr

Πρώην διευθυντής CIA: Θα έπρεπε να ντρέπεται ο Τραμπ

Φωτογραφία: AP/ Pablo Martinez Monsivais
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ έκανε ο πρώην διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν, ο οποίος χαρακτήρισε αισχρές τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει μετά τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Αμβούργο, ότι υποπτεύεται και αυτός πως υπήρξε επέμβαση της Μόσχας στις εκλογές, συμπληρώνοντας ότι κανένας δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα.

«Τα σχόλια αυτού του είδους είναι απλά αισχρά (...) και το πρόσωπο που τα έκανε θα έπρεπε να ντρέπεται», είπε ο Μπρέναν, που ήταν επικεφαλής της CIA επί των ημερών του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μούλερ και διάφορες επιτροπές του αμερικανικού Κογκρέσου διεξάγουν έρευνα για το εάν και κατά πόσον η Ρωσία επενέβη στις αμερικανικές εκλογές ή υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη της Μόσχας με την εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου για να ηττηθεί η Χίλαρι Κλίντον. Η Ρωσία αρνείται την ανάμειξή της.

Ο Μπρέναν δήλωσε απογοητευμένος για το πώς ο Τραμπ χειρίζεται τα ζητήματα ασφαλείας το πρώτο του εξάμηνο στο αξίωμα.

«Πρέπει να πω ότι υπάρχουν πράγματα που βλέπω, τα οποία με απογοητεύουν, όσον αφορά το τι κάνει στη διεθνή σκηνή, τα οποία νομίζω εγείρουν ερωτήματα για το πώς χειρίζεται θέματα εθνικής ασφάλειας», δήλωσε σε εκδήλωση, στην οποία μίλησε και ο Τζέιμς Κλάπερ.

Ο πρώην διευθυντής της NSA επίσης επέκρινε την κυβέρνηση Τραμπ. Σε ερώτηση για το εάν θα έπρεπε να αφαιρεθεί από τον Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλο του Λευκού Οίκου και γαμπρό του Τραμπ, η εξουσιοδότηση ασφαλείας που του έχει δοθεί διότι δεν αποκάλυψε τις επαφές που είχε με Ρώσους όταν υπέβαλε τα απαραίτητα έγγραφα, ο Κλάπερ απάντησε πως θα έπρεπε να του αφαιρεθεί και να διεξαχθεί πλήρης έρευνα.

«Νομίζω ότι το σωστό θα ήταν (...) τουλάχιστον να ανασταλεί η εξουσιοδότηση ασφαλείας έως ότου γίνει μια έρευνα και κατόπιν να αποφασιστεί αν η εξουσιοδότηση αυτή πρέπει να του δοθεί ξανά ή όχι», τόνισε.

Επίσης, όπως και ο Μπρέναν, ο Κλάπερ επέκριναν τον Τραμπ για ανάρτηση στο Twitter, στην οποία κατηγορούσε τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ότι δρουν κατά τρόπο που παραπέμπει στις πρακτικές της ναζιστικής Γερμανίας.

«Αυτό (το tweet) ήταν μια φρικτή προσβολή, όχι για εμένα ή για τον Τζον. Εμείς παίρνουμε υψηλούς μισθούς για να αντέχουμε. Μιλάω για τους απλούς ανθρώπους που υπηρετούν, τους ανθρώπους στα χαρακώματα, τους άνδρες και τις γυναίκες, τους πατριώτες στην κοινότητα των πληροφοριών. Αυτό ήταν εντελώς ανάρμοστο», είπε ο Κλάπερ.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζον Μπρέναν CIA Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ