ΓΑΠ: Δεν είμαι αντίθετος στην επίσπευση των διαδικασιών για νέο πρόεδρο - iefimerida.gr

ΓΑΠ: Δεν είμαι αντίθετος στην επίσπευση των διαδικασιών για νέο πρόεδρο

ΓΑΠ: Δεν είμαι αντίθετος στην επίσπευση των διαδικασιών για νέο πρόεδρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να επισπευθούν τελικά οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την δευτερολογία του στη χτεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κινήματος, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον των ΜΜΕ, των τραπεζών αλλά και την ΝΔ για την οικονομία.

«Δεν έχω αντίρρηση στην οποιαδήποτε επίσπευση αλλά θυμίζω ότι έχουμε βάλει κάποιο χρονοδιάγραμμα», είπε χαρακτηριστικά ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ένα ακόμα «ναι μεν αλλά...», καθώς ήταν αρκετά μεγάλη η πίεση που δέχτηκε από πολλούς βουλευτές του κινήματος στην ΚΟ για να εκλεγεί νέος πρόεδρος νωρίτερα από ότι προβλεπόταν αρχικά. Ουσιαστικά, το ζήτημα πλέον καλούνται να λύσουν τα όργανα του κινήματος, που θα αποφασίσουν αν θα ισχύσει η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου ή αν θα επισπευθεί όπως ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν μέρα με τη μέρα το κόμμα να καταρρέει όλο και περισσότερα δημοσκοπικά.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου για όσο χρειαστεί, μέχρις ότου εκλεγεί ο νέος πρόεδρος. «Εχω εκφραστεί για τις προσωπικές μου προθέσεις αλλά αυτό δεν μου επιτρέπει να μην ασχοληθώ με τις ευθύνες μου, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τάχθηκε για πρώτη φορά επισήμως υπέρ της παράτασης της κυβέρνησης Παπαδήμου, και μάλιστα να εξαντλήσει την τετραετία, συντασσόμενος στην πράξη με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και το ΛΑΟΣ που το έχουν προτείνει εδώ και αρκετές εβδομάδες. «Θα προτιμούσα», είπε, «η κυβέρνηση Παπαδήμου να συνεχίσει το έργο της για τα επόμενα δύο χρόνια».

Νωρίτερα, ο ΓΑΠ είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον των τραπεζών, τονίζοντας ότι δεν θα δεχτεί ανακεφαλαιοποίηση χωρίς κοινές μετοχές, δηλαδή κρατικοποίηση. «Το κούρεμα θα γίνει με κοινές και όχι με προνομιούχες μετοχές» είπε χαρακτηριστικά θυμίζοντας ότι η πρόταση για προνομιούχες μετοχές προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Κατά της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε αρκετές φορές και για την τραγική κατάσταση της οικονομίας, τονίζοντας ότι ήταν το ΠΑΣΟΚ που απέτρεψε την χρεοκοπία και όχι αυτό που οδήγησε σε αυτήν όπως υποστηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς. «Εγω μαριονέτα δεν υπήρξα ποτέ, ούτε θα γίνω» τόνισε υποστηρίζοντας οτι η κυβέρνηση του έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία.

Τέλος, o Γιώργος Παπανδρέου αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης, προέβλεψε «Πύρρειο νίκη της ΝΔ» στις επερχόμενες εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ