Αλβαρο Μοράτα: Ο 24χρονος που «άνοιξε» τα ταμεία του Αμπράμοβιτς [βίντεο] - iefimerida.gr

Αλβαρο Μοράτα: Ο 24χρονος που «άνοιξε» τα ταμεία του Αμπράμοβιτς [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την στιγμή που ο Αντόνιο Κόντε αποφάσισε να διώξει τον Ντιέγκο Κόστα ήταν δεδομένο πως η Τσέλσι θα κινηθεί για την απόκτηση ενός σπουδαίου σέντερ φορ. Αφού περίμενε υπομονετικά τις κινήσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Άλβαρο Μοράτα, χτύπησε την κατάλληλη στιγμή.

Ο διεθνής Ισπανός φορ είναι πλέον ποδοσφαιριστής της Τσέλσι. Αφού πέρασε για 2η φορά από την Μαδρίτη φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ, δεν κατάφερε να πείσει τον Ζινεντίν Ζιντάν πως αξίζει να πάρει θέση βασικού. Η Ρεάλ δεν είχε άλλη επιλογή από το να βάλει πωλητήριο στον βασικό επιθετικός της εθνικής ομάδας της χώρας.

Ο Κόντε, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Τσέλσι εξαργυρώνοντας κατά κάποιο τρόπο το πρωτάθλημα που κατέκτησε πέρυσι, είχε κάνει σαφές πως επιθυμούσε με οποιονδήποτε τρόπο την απόκτηση του Άλβαρο Μοράτα.

Το ποσό έφτασε σε σημείο ρεκόρ. Τόσο για την Τσέλσι, όσο και για κάθε άλλο Ισπανό παίκτη. 80 εκατομμύρια ευρώ δεν είχε πληρώσει ποτέ ο Ρομάν Αμπράμοβιτς από τότε που ανέλαβε τις τύχες της ομάδας. 80 εκατομμύρια ευρώ δεν είχαν δαπανηθεί ποτέ για Ισπανό παίκτη.

Ο τελευταίος ήταν ο Φερνάντο Τόρες, για τον οποίο πάλι η Τσέλσι ήταν εκείνη που είχε δαπανήσει 58 εκατομμύρια ευρώ. Παλαιότερα η Λάτσιο που είχε πετάξει στα πόδια των διοικούντων τη Βαλένθια 48 εκατομμύρια για να αποκτήσει τον Γκάιθκα Μεντιέτα.

Κανείς όμως δεν είχε φτάσει τόσο ψηλά.

Ποιος είναι ο Μοράτα

Γεννήθηκε στην Μαδρίτη και σε ηλικία 13 ετών βρέθηκε στις ακαδημίες της Ατλέτικο όπου όμως δεν έμεινε πολύ. Στα 15 του φεύγει για την Χετάφε, η οποία εδρεύει επίσης στην Μαδρίτη και από εκεί, τα μάτια της Ρεάλ κάνουν σωστό σκάουτινγκ.

Από το 2008 έως το 2010 βρίσκεται στις ακαδημίες της «βασίλισσας» και έως το 2014 θα παλεύει για μια θέση ανάμεσα στην πρώτη ομάδα και τη δεύτερη.

Το 2014 εμφανίζεται η Γιουβέντους και τον παίρνει δανεικό. Για μια διετία στο Τορίνο, ο Μοράτα θα σκοράρει 15 φορές σε 63 ματς αλλά κυρίως θα γίνω πιο καταλυτικός στο παιχνίδι της ομάδας του. Σε τέτοιο βαθμό, που το καλοκαίρι του 2016, η Ρεάλ δεν συζητά το ενδεχόμενο μη επιστροφής του.

Την περυσινή σεζόν σπάει τα κοντέρ. Πετυχαίνει 15 γκολ σε 26 εμφανίσεις όμως και πάλι ο Ζιντάν θεωρεί ότι δεν χωράει μπροστά από τον Καρίμ Μπενζεμά ως παρτενέρ Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πλέον, στο Λονδίνο θα βρει μια ποδοσφαιρική στέγη όπου ο ίδιος θα νιώσει πως είναι επιθυμητός. Το δήλωσε άλλωστε και πριν πετάξει για την Αγγλία. «Πάω εκεί που μου έδειξαν ότι με θέλουν περισσότερο»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ