Το μυστικό για τέλεια πατατοσαλάτα -Για να είναι λαχταριστή και να μην γίνεται μάζα [εικόνα] - iefimerida.gr

Το μυστικό για τέλεια πατατοσαλάτα -Για να είναι λαχταριστή και να μην γίνεται μάζα [εικόνα]

Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πατατοσαλάτα είναι αγαπημένο φαγητό πολλών, με το κρεμμυδάκι, την τομάτα και την κάπαρη να δένουν αρμονικά και να γεμίζουν τον ουρανίσκο.

Ωστόσο, όπως κάθε φαγητό, έχει κι αυτή τα μυστικά της! Εσείς ξέρατε πως οι πατάτες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες με βάση την υφή τους;

Οι πατάτες που έχουν πιο κοκκινωπή φλούδα τείνουν να λιώνουν κατά το μαγείρεμα. Είναι φανταστικές για όσους θέλουν τις πατάτες τους πολτοποιημένες και επιθυμούν να τραβούν το βούτυρο και τη μαγιονέζα. Ωστόσο, όταν γίνονται πατατοσαλάτα λιώνουν πάρα πολύ και γίνονται μία κολλώδης μάζα.

Οι πατάτες που χρειάζονται για την πατατοσαλάτα πρέπει να είναι κατάλληλες για βράσιμο και συνήθως είναι τι είδος Fingerling και το Jersey, οι οποίες διατηρούν το σχήμα τους κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και δεν θα κολλήσουν όταν τους βάλετε κάποια σος.

Το μυστικό για τέλεια πατατοσαλάτα -Για να είναι λαχταριστή και να μην γίνεται μάζα [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Pexels

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πατατοσαλάτα μυστικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ