fbpx Ψαρονέφρι ψητό, ζουμερό | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Ψαρονέφρι ψητό, ζουμερό

Ψαρονέφρι ψητό, ζουμερό
20|07|2017 | 13:53

Είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια του χοιρινού, αλλά λίγο ξερό σαν κρέας επειδή δεν έχει σχεδόν καθόλου λίπος.

Η συνταγή που σας δίνω θα κάνει το ψαρονέφρι σας λουκούμι.

Υλικά

  • 1/3 φλυτζανιού μέλι
  • 1/3 φλυτζανιού σάλτσα teriyaki
  • 3 κουταλιές σούπας ξανθή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας τζίτζερ φρέσκο, κομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 κουταλιές κέτσαπ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουταλιά γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 2 ψαρονέφρια 1/2 κιλού το καθένα
  • Ρύζι για συνοδεία

Ψαρονέφρι ψητό, ζουμερό | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ μπολ βάλτε τα 8 πρώτα υλικά και ανακατέψτε καλά
  • Τοποθετήστε τη μαρινάδα σε πλαστικό σακουλάκι τροφίμων και βάλτε μέσα τα δύο ψαρονέφρια
  • Βάλτε τα στο ψυγείο για 8 ώρες ή για μια νύχτα και γυρίστε τα κάπου κάπου
  • Βγάλτε το κρέας από τη μαρινάδα αλλά μην την πετάξετε
  • Ψήστε το κρέας σε καυτό γκριλ ή καλύτερα σε μπάρμπεκιου για 20-35 λεπτά συνολικά
  • Περιχύστε τα με την υπόλοιπη μαρινάδα, κατά βούληση
  • Κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε με ρύζι

Ψαρονέφρι ψητό, ζουμερό | iefimerida.gr 1

ΣΧΟΛΙΑ