Προειδοποίηση Νοβότνι για το Bitcoin -Είναι ευάλωτο στο σπεκουλάρισμα - iefimerida.gr

Προειδοποίηση Νοβότνι για το Bitcoin -Είναι ευάλωτο στο σπεκουλάρισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προειδοποίηση για τους κινδύνους που ενέχει η υιοθέτηση του Bitcoin ως επίσημου μέσου πληρωμών διατύπωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Eβαλντ Νοβότνι.

Πολλές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο εξετάζουν το πώς να ρυθμίσουν και να ταξινομήσουν το Bitcoin, η αξία του οποίου εκτινάχθηκε τον Ιούνιο στο ρεκόρ των σχεδόν 3.000 δολαρίων. Τον Απρίλιο, η Ιαπωνική κυβέρνηση αναγνώρισε το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα στο πλάισιο της προσπάθειάς της να χρησιμοποιήσει την χρηματοοικονομική τεχνολογία για να τονώσει την οικονομία.

Προειδοποίηση Νοβότνι για το Bitcoin -Είναι ευάλωτο στο σπεκουλάρισμα | iefimerida.gr 0

«Το Bitcoin δεν έχει ένα πράγμα που καθιστά ένα νόμισμα καλό, και αυτό είναι η σταθερότητα», δήλωσε ο κ. Νοβότνι στην αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung, όπως μεταδίδει το Reuters. «Το Bitcoin είναι αντικείμενο σπεκουλαρίσματος».

Όπως και άλλα εικονικά νομίσματα, το Bitcoin δεν υπόκειται σε μια ενιαία αρχή, όπως μια κεντρική τράπεζα. Αντιθέτως, οι συναλλαγές Bitcoin καταγράφονται σε χιλιάδες υπολογιστές ανά τον κόσμο που καταχωρούν και επικυρώνουν τις συναλλαγές –μια τεχνολογία που είναι γνωστή ως blockchain.

Προειδοποίηση Νοβότνι για το Bitcoin -Είναι ευάλωτο στο σπεκουλάρισμα | iefimerida.gr 1

Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να βλέπουν θετικά την τεχνολογία αυτή, λόγω των εκρηκτικών επιδόσεών της και της προοπτικής να ανταγωνιστεί τον χρυσό και το εκδιδόμενο από το κράτος συνάλλαγμα ως μέσω αποθήκευσης αξίας.

Το Bitcoin έχει υποχωρήσει κατά 20% από το ρεκόρ του Ιουνίου, ωστόσο εξακολουθεί να διαπραγματεύεται 245% υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αν και η κεντρική τράπεζα δεν θα απαγορεύσει τα Bitcoins, ωστόσο ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει τα ρίσκα, σημείωσε ο κ. Νοβότνι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bitcoin Νοβότνι εικονικό νόμισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ