Γιούνκερ: Πολύ δύσκολες οι διαπραγματεύσεις για το χρέος - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Πολύ δύσκολες οι διαπραγματεύσεις για το χρέος

Γιούνκερ: εξαιρετικά δύσκολες οι διαπραγματεύσεις για το Ελληνικό χρέος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Eξαιρετικά δύσκολες» χαρακτήρισε τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις των Ελληνικών αρχών με τον ιδιωτικό τομέα για την εκουσια διαγραφή του χρέους ο επικεφαλής των οικονομκών της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ-Γιούνκερ.Με ιδιαίτερα σκληρά μέτρα ωστόσο μίλησε και για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 30 Ιανουαρίου. Ήταν «πολύ ανεπαρκείς», δήλωσε ο κ.Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συζήτησης με μαθητές λυκείου στο Λουξεμβούργο.

«Είμαι σε διαπραγματεύσεις με τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα και την ελληνική κυβέρνηση για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην απομείωση του χρέους της Ελλάδας», εξήγησε ο Γιούνκερ.

«Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη διαπραγμάτευση, γεγονός που με κάνει να ζω την τελευταία ευχάριστη στιγμή της ημέρας (...) γιατί θα πρέπει να επιστρέψω για να συνεχιστούν αυτές τις συνομιλίες», σημείωσε.

Την ίδια ώρα ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί η Ελλάδα πρόσθετη βοήθεια και χρηματοδότηση , ακόμα και μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης του χρέους της με τους ομολογιούχους-δανειστές της, αφήνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Μιλώντας ενώπιον του ολλανδικού Κοινοβουλίου, ο κύριος Ρεν εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους ιδιώτες πιστωτές της, αλλά σημείωσε πως παράλληλα οι τράπεζες και οι υπόλοιποι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας θα πρέπει να αναλάβουν «σημαντική» συμβολή για το ελληνικό χρέος, ενώ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει τις προσπάθειες για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Τόνισε δε ότι όταν αυτές οι δύο προϋποθέσεις ικανοποιηθούν, η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα είναι σε θέση να προσδιορίσει το ύψος της πρόσθετης βοήθειας που η Ελλάδα ενδεχομένως να χρειάζεται για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους της»…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ