Αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους από τη Γαλλία ζητά ο Αμπάς - iefimerida.gr

Αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους από τη Γαλλία ζητά ο Αμπάς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αναγνώριση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους από τη Γαλλία ζήτησε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, κατά την συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι.

"Αυξάνουν συνεχώς οι ενδείξεις ότι ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος θα πρέπει να αναγνωριστεί διεθνώς", δήλωσε ο πρόεδρος Αμπάς μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 24, ενώ επανέλαβε την πρότασή του να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και οι δύο πλευρές.

Σημειώνεται ότι ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Γαλλία προετοιμάζεται να αναγνωρίσει το ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος.

Η ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων έχει παγώσει από το Σεπτέμβριο λόγω της άρνησης του Ισραήλ να δεχθεί την έκκληση της παλαιστινιακής πλευράς για την μη ανανέωση του μορατόριου ανοικοδόμησης νέων εβραϊκών οικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ