Κρήτη: Μεταφέρεται στη χώρα της η Βρετανίδα που εισέπνευσε αέριο γέλιου - iefimerida.gr

Κρήτη: Μεταφέρεται στη χώρα της η Βρετανίδα που εισέπνευσε αέριο γέλιου

Φωτογραφία: pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mεταφέρθηκε στη χώρα της η 18χρονη από τη Μεγάλη Βρετανία που νοσηλευόταν εδώ και λίγες ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ έπειτα από εισπνοή αερίου γέλιου σε συνδυαμό με κατανάλωση αλκοόλ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή του το ΠΑΓΝΗ, η Βρετανίδα νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ από τις 11 Ιουλίου μέχρι και σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουλίου οπότε και ταξίδεψε για τη χώρα της.

Να σημειωθεί πως η νεαρή κοπέλα διαγνώσθηκε με καθολικό οίδημα στον εγκέφαλο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από το ΠΑΓΝΗ:

«Η 18χρονη Βρετανίδα ασθενής νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μας από τις 11 Ιουλίου έως και 17 Ιουλίου, οπότε και αεροδιακομίσθει για την χώρα της.
Επιβεβαιώθηκε ότι η σοβαρή εγκεφαλική βλάβη ήταν απότοκος οξείας οργανικής βλάβης, οφειλόμενη σε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία για την οποία ήδη ελάμβανε στοχευμένη θεραπεία από τις πρώτες ώρες νοσηλείας της στο νοσοκομείο.
Ειδοποιήθηκε το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες η επιτροπή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα επιδημιολογικής προφύλαξης, που αφορούσαν όλο το στενό κύκλο των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με το περιστατικό».

17 συλλήψεις σε Κέρκυρα-Ζάκυνθο για πώληση «αερίου γέλιου»

Την ίδια ώρα, όπως ανκοίνωσε η ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν (17) άτομα, σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο για παράνομη πώληση αερίου γέλιου.

Κατασχέθηκαν περισσότερες από (9.500) αμπούλες, πληθώρα μπαλονιών και άλλων αντικειμένων

Συγκεκριμένα οι συλλήψεις αφορούσαν:

στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζακύνθου, (9) άτομα, σε αντίστοιχες υποθέσεις, από τους οποίους (5) ημεδαποί και (4) αλλοδαποί, κατά περίπτωση ιδιοκτήτες, υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και πλανόδιοι μικροπωλητές, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6541) αμπούλες,

στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκιμμαίων, (8) άτομα σε αντίστοιχες υποθέσεις, από τους οποίους (6) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3089) αμπούλες.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου και το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων, που πραγματοποίησαν τις προανακρίσεις, δικογραφίες, κατά περίπτωση, για παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για το παραεμπόριο και τη νοθεία τροφίμων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αντίστοιχες Εισαγγελικές Αρχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ