Βγήκε στη στεριά ο εξερευνητής με την κότα Μονίκ [εικόνες] - iefimerida.gr

Βγήκε στη στεριά ο εξερευνητής με την κότα Μονίκ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο 24χρονος Γάλλος ναυτικός Γκιρέκ Σουντέ ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, μόνος με την κότα του που αποκαλεί Μονίκ.

Ο Σουντέ έχει γίνει θέμα σε όλα τα γαλλικά αλλά και αγγλοσαξονικά ΜΜΕ, για την τόλμη του να ταξιδέψει στα πιο απίθανα μέρη, αλλά και για τις αποφάσεις που πήρε.
Ο Σουντέ μεγάλωσε στη βόρεια Γαλλία, στην περιοχή Βρετάνη και ονειρευόταν να αγοράσει ένα πλοίο και να γυρίσει τον κόσμο.

Βγήκε στη στεριά ο εξερευνητής με την κότα Μονίκ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Βγήκε στη στεριά ο εξερευνητής με την κότα Μονίκ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Οπως δήλωσε ο ίδιος, ταξίδευε πάντα μόνος ώσπου συνάντησε την κότα Μονίκ το 2013 στα Κανάρια Νησιά και σκέφτηκε ότι θα ήταν υπέροχο να ταξιδεύει μαζί της. Ο λόγος απλός: η Μονίκ τού παρέχει πρωτείνες όλο τον χρόνο, αφού γεννάει αδιάκοπα αυγά. Η κότα δεν πάσχει από αδιαθεσία στη θάλασσα και ταξίδεψε με τον Σουντέ στον Ατλαντικό ως τη νήσο Σαν Μπαρθ σε 28 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων γέννησε 25 αυγά!

Κατά τη διαμονή τους στην Καραϊβική η Μονίκ έμαθε να κολυμπάει και να κάνει σερφ, ενώ εκεί ο Σουντέ κέρδισε κάποια χρήματα σε ένα κλαμπ για σέρφινγκ.

Βγήκε στη στεριά ο εξερευνητής με την κότα Μονίκ [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Βγήκε στη στεριά ο εξερευνητής με την κότα Μονίκ [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Σήμερα, ο εξερευνητής έπιασε επιτέλους στεριά, ανοιχτά του Βανκούβερ, στον Καναδά, και εξομολογείται στα social media το ταξίδι του. Οι φαν του είναι αναρίθμητοι, φτάνουν περίπου τους 119.000 μόνο στο Facebook.

Ο Σουντέ δεν είναι πια απομονωμένος. Εχει ένα συμβόλαιο με την τηλεφωνική εταιρεία που του επιτρέπει απεριόριστες κλήσεις προς τη Γαλλία και διαθέτει Skype, μέσω του οποίου μιλάει με την οικογένειά του και με τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ο εξερευνητής οφείλει την τρομερή επιτυχία του στα social media και στην επιτυχία που είχαν τα βίντεο που ανέβαζε στο YouTube. Η κότα Μονίκ του έδωσε επίσης μεγάλη επιτυχία και σήμερα διαθέτει χορηγούς που του επιτρέπουν «να ζει απλά», όπως λέει, και να εφοδιάζει το σκάφος του. Η πώληση φωτογραφιών του, επίσης, που αναλαμβάνει η οικογένειά του στη Γαλλία, του έφερε κάποια χρήματα.

Βγήκε στη στεριά ο εξερευνητής με την κότα Μονίκ [εικόνες] | iefimerida.gr 4


«Πριν από 30 χρόνια κανείς δεν θα γνώριζε την περιπέτειά μου», δηλώνει ο εξερευνητής με την κότα Μονίκ. Οι χρήστες του στέλνουν μηνύματα καθημερινά. Μερικοί του λένε ότι βρήκαν το κουράγιο να πραγματοποιήσουν τα δικά τους όνειρα χάρη στο παράδειγμά του.

Τον Ιούνιο του 2015 ο Σουντέ και η κότα του ξεκίνησαν ένα μεγαλειώδες ταξίδι προς τη Γροιλανδία, όπου έφθασαν μετά από δύο μήνες ταξίδι. Το απίστευτο ντουέτο πέρασε 130 ημέρες στον πάγο. Το πλοίο κόλλησε στην περιοχή Ιλουζάτ και ο Σουντέ έμεινε εκεί όλο τον χειμώνα. Μέσα από το ίντερνετ διηγείται τις απίστευτες περιπέτειες που πέρασε στον πάγο της Γροιλανδίας με τις δυσκολίες και τους κινδύνους μιας αφιλόξενης περιοχής.

Βγήκε στη στεριά ο εξερευνητής με την κότα Μονίκ [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Βγήκε στη στεριά ο εξερευνητής με την κότα Μονίκ [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Οι προσπάθειές του να ψαρέψει αποδείχθηκαν μάταιες, ο ίδιος δεν θέλησε να σκοτώσει ζώα της περιοχής και αναγκάστηκε να ζήσει με ρύζι και τα αυγά της Μονίκ. «Γέννησε 106 αυγά, είναι καταπληκτική, αλλά εκεί έχασα 12 κιλά», περιγράφει.

Βγήκε στη στεριά ο εξερευνητής με την κότα Μονίκ [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εξερευνητής κότα Μονίκ στεριά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ