To φαινόμενο Ρότζερ Φέντερερ - Ο σπουδαιότερος τενίστας όλων των εποχών [βίντεο] - iefimerida.gr

To φαινόμενο Ρότζερ Φέντερερ - Ο σπουδαιότερος τενίστας όλων των εποχών [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε 20 μέρες ο Ρότζερ Φέντερερ θα κλείσει το 36ο έτος της ηλικίας του. Στα courts αντιμετωπίζει 25χρονους, νεαρότερους, πιο δυνατούς ίσως και πιο γρήγορους. Ξέρει όμως το τένις όσο κανένας και αυτός είναι ο λόγος που παραμένει ο «Βασιλιάς» του σπορ.

Αναζητώντας τους πέντε αθλητές που διαδραμάτισαν τον σπουδαιότερο ρόλο από την πρώτη ημέρα που στα χαρτιά της ιστορίας υπογράφονται αθλητικά γεγονότα, σίγουρα το μυαλό θα σταθεί στον Ρότζερ Φέντερερ.

Είναι και αυτός ένας από τους κορυφαίους που επηρέασαν γενιές και γενιές. Οπως ο Μοχάμεντ Άλι, ο Μάικλ Τζόρνταν και όποιον άλλο τοποθετήσει κανείς σε μια λίστα, η οποία διαμορφώνεται τόσο από υποκειμενικά όσο και από αντικειμενικά κριτήρια.

Ο Ελβετός τενίστας το απόγευμα της Κυριακής 16 Ιουλίου, πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του το 19ο Grand Slam της καριέρας του. Κανείς άλλος δεν έχει τόσα πολλά.

Κατέκτησε το 8ο Wimbledon, το πιο ιστορικό απ' όλα τα τουρνουά, χωρίς μάλιστα να χάσει ένα σετ σε όλη τη διαδρομή.

Έγινε ο γηραιότερος τενίστας που το κατακτά και αύξησε τη διαφορά του από τον Ράφαελ Ναδάλ στα 4 Grand Slam.

Έφτασε τους 93 τίτλους καριέρας, απέχει μόλις έναν από τον Ιβάν Λεντλ που βρίσκεται στη 2η θέση και ίσως μπορεί να αισιοδοξεί ότι θα απειλήσει τον Τζίμι Κόνορς, ο οποίος σε μια άλλη εποχή κατάφερε να συλλέξει 109 τίτλους.

Με πέντε τρόπαια φέτος και μόλις δύο ήττες σε 33 παιχνίδια, ο Φέντερερ αποδεικνύει πως παραμένει ακόμη και σε αυτή την ηλικία ο «Βασιλιάς» που όλοι θα θυμούνται ως τον μεγαλύτερο τενίστα όλων των εποχών. Στην ίδια περίοδο συνύπαρξης με τους Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρότζερ Φέντερερ τένις wimbledon
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ