Προθεσμία σε Energa και Hellas Power για την υπεξαίρεση των 85 εκ. ευρώ

Τη δικαστική της διαδρομή έχει ξεκινήσει η υπόθεση της υπεξαίρεσης 85 εκατομμυρίων ευρώ από τους υπεύθυνους των εναλλακτικών παρόχων ρεύματος Energa και Hellas Power. Οι συνολικά 18 ύποπτοι για το συγκεκριμένο αδίκημα ζήτησαν -από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου- και έλαβαν προθεσμία ως την ερχόμενη Δευτέρα.
Η Εισαγγελία με βάση το έγγραφο του εισαγγελέα Παναγιώτη Νικολούδη, της Αρχής κατά του Ξεπλύματος ερευνά αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος του δημοσίου καθώς η κατηγορία είναι ότι οι εταιρείες εισέπρατταν το αντίτιμο της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος και δεν το απέδιδαν στον ΔΕΣΜΗΕ για να καταλήξει στη συνέχεια στον βασικό αποδέκτη που είναι η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, με έγγραφα αποδεικνύεται ότι μέρος του ποσού διοχετεύθηκε σε λογαριασμούς των εταιρειών στην Ελβετία, συγκεκριμένα στην τράπεζα Clariden Lay.

Επίσης, η Δικαιοσύνη ερευνά κατά πόσον είναι πραγματική ή εικονική η πώληση των συγκεκριμένων εταιρειών σε ρωσοαραβικό fund με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Πρόκειται για off shore εταιρεία που τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν έχει ταυτοποίηση φυσικού προσώπου, όπως απαιτεί ο νόμος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ