Προθεσμία σε Energa και Hellas Power για την υπεξαίρεση των 85 εκ. ευρώ - iefimerida.gr

Προθεσμία σε Energa και Hellas Power για την υπεξαίρεση των 85 εκ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δικαστική της διαδρομή έχει ξεκινήσει η υπόθεση της υπεξαίρεσης 85 εκατομμυρίων ευρώ από τους υπεύθυνους των εναλλακτικών παρόχων ρεύματος Energa και Hellas Power. Οι συνολικά 18 ύποπτοι για το συγκεκριμένο αδίκημα ζήτησαν -από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου- και έλαβαν προθεσμία ως την ερχόμενη Δευτέρα.
Η Εισαγγελία με βάση το έγγραφο του εισαγγελέα Παναγιώτη Νικολούδη, της Αρχής κατά του Ξεπλύματος ερευνά αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος του δημοσίου καθώς η κατηγορία είναι ότι οι εταιρείες εισέπρατταν το αντίτιμο της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος και δεν το απέδιδαν στον ΔΕΣΜΗΕ για να καταλήξει στη συνέχεια στον βασικό αποδέκτη που είναι η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, με έγγραφα αποδεικνύεται ότι μέρος του ποσού διοχετεύθηκε σε λογαριασμούς των εταιρειών στην Ελβετία, συγκεκριμένα στην τράπεζα Clariden Lay.

Επίσης, η Δικαιοσύνη ερευνά κατά πόσον είναι πραγματική ή εικονική η πώληση των συγκεκριμένων εταιρειών σε ρωσοαραβικό fund με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Πρόκειται για off shore εταιρεία που τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν έχει ταυτοποίηση φυσικού προσώπου, όπως απαιτεί ο νόμος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ