Που μπορείτε να διασκεδάσετε απόψε... - iefimerida.gr

Που μπορείτε να διασκεδάσετε απόψε...

Που μπορείτε να διασκεδάσετε απόψε...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φοίβος Δεληβοριάς και Μάνος Πυροβολάκης ξεκινούν απόψε τις εμφανίσεις τους στην Αθήνα, ενώ «μουσικό» θα είναι το απόγευμα για όσους θα επισκεφθούν σήμερα το Μουσείο της Ακρόπολης, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τους Echo String Quartet να παίζουν μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, πάντα με θέα την Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων. Στο ίδρυμα Θεοχαράκη, συναυλία καντσονέτας και στο «Βρυσάκι» η έκθεση του Matteo David Johnson με τίτλο «Coastline». «Λιωμένο Βούτυρο» και «Γραμμή», τα δύο θεατρικά έργα που κάνουν πρεμιέρα το βράδυ, ενώ επίσημη πρώτη και για το βιβλίο του Κώστα Χρυσογόνου «Η Μεγάλη πορεία προς την αποθέσμιση, Ο εκφεουδαρχισμός του ελληνικού πολιτικού συστήματος», που παρουσιάζεται απόψε στην ΕΣΗΕΑ. Σήμερα και το πρώτο μέρος του σεμιναρίου για το αρχαιολογικό ντοκιμαντέρ.

Αναλυτικά:

ΘΕΑΤΡΟ

«Λιωμένο Βούτυρο» στο Θέατρο Θησείον

Απλοί, καθημερινοί άνθρωποι της ελληνικής επαρχίας, μεταφέρουν με χιούμορ τη δική τους πλευρά για ένα έγκλημα της Θεσσαλονίκης του1950 σε μια νέα ανάγνωση πάνω στο έργο του Σάκη Σερέφα. Μια παράσταση με έντονο αυτοσχεδιασμό, και ζωντανή σχέση των ηθοποιών με τους θεατές. Ένα έγκλημα πάθους. Ένα απρόσμενο τέλος στη σκηνή. Στο Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή Τηλ.: 210 3255444, Τιμές εισιτηρίων 20 Euro γενική είσοδος, 16 Euro φοιτητικό

«Η Γραμμή» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Τη μαύρη κωμωδία του Ίσραελ 'Αρθουρ Χόροβιτς «Η γραμμή» σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουξέ παρουσιάζει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Πέντε αντιήρωες στέκονται σε μια ουρά, πίσω από μία γραμμή, και ξεχνούν τι περιμένουν. Ο καθένας με τα μέσα που διαθέτει παλεύει να περάσει πρώτος. Σύγκρουση, ανταγωνισμός, διεκδίκηση. Όλοι θέλουν να βρεθούν πρώτοι και θα κάνουν τα πάντα για να τα καταφέρουν αποκαλύπτοντας και ανακαλύπτοντας τη ματαιότητα αυτής της πρωτιάς. Πρόκειται για το πιο γνωστό θεατρικό έργο του πολυβραβευμένου, διάσημου Αμερικανού συγγραφέα Ίσραελ 'Αρθουρ Χόροβιτς, που γράφτηκε το 1967, αλλά παραμένει ακόμη και σήμερα επίκαιρο. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα (Αίθουσα: Black Box) Ημερομηνία Από Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου έως Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012. Κάθε Πέμπτη στις 21:30, μέχρι τις 29 Μαρτίου 2012.Πληροφορίες Tηλ. 210 3418 550.

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Μουσικά απογεύματα με Μάνο Χατζιδάκι» στο Μουσείο της Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης», συνεχίζει τα μουσικά απογεύματα στις 2, 9, 16 και 23 Φεβρουαρίου 2012, στις 5 μ.μ., στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα την Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων. Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, «Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά προκλασικούς μουσουργούς» (J. Pachelbel, A. Vivaldi, J. S. Bach). Παίζει το Echo String Quartet (κουαρτέτο εγχόρδων).Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, 11742 Αθήνα. Τηλ. 210 9000900

«Ο Φοίβος Δεληβοριάς συναντά τον Μάρτιν Σκορσέζε» στο Gazarte

Πυρετωδώς δουλεύει αυτές τις μέρες ο Φοίβος Δεληβοριάς για να συμμετάσχει στο «Hugo»: Από τον Μελιές στον Σκορσέζε - με τον Φοίβο Δεληβοριά, μια εκδήλωση που παντρεύει μουσική και σινεμά για να τιμήσει τον Ζορζ Μελιές. Ποιος είναι ο Ζορζ Μελιές; Ο πρώτος και μεγαλύτερος μάγος στην ιστορία του σινεμά, ο άνθρωπος που έκανε τον κινηματογράφο το ονειρικό καταφύγιο που σήμερα γνωρίζουμε. Γνωστός για το πάθος του για την κινηματογραφική ιστορία, ο Σκορσέζε είναι ο ιδανικός για να μεταφέρει στο σινεμά το βιβλίο «Η Εφεύρεση του Ουγκό Καμπρέ», μια παιδική περιπέτεια που αποτίει φόρο τιμής στον μεγάλο αυτό δημιουργό. Στο loft του gazarte στον δεύτερο όροφο στις 21.30, Βουτάδων 32-34, Γκάζι. Θα ακολουθήσει dj set.

O Μάνος Πυροβολάκης, στην Αυλαία

Η μουσική σκηνή «Αυλαία» παρουσιάζει τον Μάνο Πυροβολάκη τις Πέμπτες του Φλεβάρη σ' ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια του καλλιτέχνη. Σε ένα πολύπτυχο πρόγραμμα γεμάτο εναλλαγές, στήνει και φέτος το δικό του κρητικό-rock πάλκο και τραγουδά διασκευές όπως τα Πού θα πας, Σ' αυτό τον κόσμο και άλλα, κάνοντας πάντα αναφορά στην Κρητική παράδοση -και όχι μόνο- μέσα από τη δική του αισθητική προσέγγιση. Στη Μουσική Σκηνή Αυλαία, Αγίου Όρους 15, Βοτανικός. Ώρα έναρξης 22.00. Πληροφορίες. Τηλ.: 2103474074. Τιμές εισιτηρίων 10 Euro

«Canzonette e Romanze Italiane», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη παρουσιάζει τη συναυλία καντσονέτας. Όλοι γνωρίζουν το O Sole mio ή τη Santa Lucia, αλλά το είδος της καντσονέτας ευτύχησε να εμπνεύσει σημαντικούς συνθέτες και έτσι συνεχίζει και σήμερα να ασκεί ακατανίκητη γοητεία σε ευρύτατο κοινό. Ένα μουσικό ταξίδι στην Ιταλία μέσα από γνωστές καντσονέτες και composizioni da camera των: Gioacchino Rossini, Francesco Paolo Tosti, Vincenzo Bellini, Ernesto de Curtis, Luigi Denza και Edoardo di Capua. Στο Αμφιθέατρο Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν. Τ: 210-3611206, Τιμές εισιτηρίων 25 Euro, 20 Euro, 10 Euro.

ΕΚΘΕΣΗ

«Matteo David Johnson - Coastline», στο Βρυσάκι

Το Βρυσάκι παρουσιάζει την έκθεση του Matteo David Johnson με τίτλο «Coastline» από την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012. Η ιδέα πίσω από την ένωση φωτογραφίας και κόμικ στοχεύει στην ανάδειξη ενός εξτρά δυναμισμού και ζωτικότητας, ώστε να αποκτήσουν οι συνθέσεις ευκολότερη αναγνωσιμότητα. Στην Ακτογραμμή της Αθήνας η θεματική πίσω από τις φωτογραφίες, είναι η κινητικότητα και το συναίσθημα της «καθημερινότητας», που με τη βοήθεια των φωτογραφιών οι οποίες μετατράπηκαν σε κόμικ ψηφιακά, αντιπαρατίθενται στις «κανονικές» εικόνες. Στο Βρυσάκι, Βρυσακίου 17, Πλάκα Ημερομηνία Εγκαίνια: Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 στις 20.00. Διάρκεια: 02 Φεβρουαρίου 2012 έως 15 Φεβρουαρίου 2012. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 12:00 έως 20:00

ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση του βιβλίου «Η Μεγάλη πορεία προς την αποθέσμιση, Ο εκφεουδαρχισμός του ελληνικού πολιτικού συστήματος»,του Κώστα Χρυσόγονου. Η υπέρβαση της κρίσης είναι ανέφικτη μέσα στα πλαίσια του υπάρχοντος πολιτικού μας συστήματος. Η υπέρβαση της κρίσης προϋποθέτει την εμφάνιση δημοκρατικά οργανωμένων κομμάτων αρχών, την εξαφάνιση του πολιτικού δυναστισμού, την αποδόμηση των πελατειακών σχέσεων, το σαφή διαχωρισμό μεταξύ δημόσιας εξουσίας και ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα),την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012, στις 7:30 μ.μ.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

«Αρχαιολογικό ντοκυμαντέρ»

Σεμιναριακό εργαστήρι συνολικής διάρκειας 50 ωρών, εστιασμένο στο αρχαιολογικό ντοκιμαντέρ, θα πραγματοποιηθεί από τους κινηματογραφιστές Γιώργο Διδυμιώτη και Γιώργο Πιτσάκη. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 3ωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις και απευθύνεται σε αρχαιολόγους, συντηρητές, μουσειολόγους αλλά και όποιον επιθυμεί να ασχοληθεί με το αρχαιολογικό ντοκιμαντέρ, χωρίς όριο ηλικίας. Το κόστος συμμετοχής θα διαμορφωθεί ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων και δεν θα ξεπερνά τα 5 Euro/μάθημα. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Φλεβάρη στις 5 μμ στο κτίριο του ΣΕΑ (Ερμού 136, Θησείο). Δηλώσεις συμμετοχής στο 2103252214 καθημερινά 12-4 μμ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ