«Γιατί νιώθω περήφανη για την απόφαση μου να κάνω έκτρωση» - iefimerida.gr

«Γιατί νιώθω περήφανη για την απόφαση μου να κάνω έκτρωση»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κι ενώ, εν έτει 2017, η άμβλωση συνεχίζει να θεωρείται ταμπού, να στιγματίζει γυναίκες και να κατακρίνεται ακόμα και από κοινωνίες που θεωρούνται προοδευτικές, μια γυναίκα τολμά να δηλώσει περήφανη για την επιλογή της.

Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων του, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε μια εκτελεστική πράξη κατά των αμβλώσεων επαναφέροντας την πολιτική («Mexico City Policy») που είχε υιοθετήσει ο Ρόναλντ Ρίγκαν το 1984.

Πρακτικά αυτή η απόφαση απαγορεύει την χρηματοδότηση διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που παρέχουν βοήθεια, ενημέρωση και συμβουλεύουν για θέματα οικογενειακού προγραμματισμού και αναπαραγωγικών επιλογών εφόσον μεταξύ αυτών υπάρχει και η επιλογή του άμβλωσης.

Σαν να μην έφτανε αυτό, με μια νέα νομοθετική πράξη, ο σύζυγος μιας εγκύου στις ΗΠΑ θα έχει το δικαίωμα να την εμποδίσει να κάνει έκτρωση ακόμη και σε περιπτώσεις βιασμού της γυναίκας από τον ίδιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο BOVARY.GR

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έκτρωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ