Ερευνα ΟΟΣΑ: Μόλις 13% των Ελλήνων εμπιστεύεται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - iefimerida.gr

Ερευνα ΟΟΣΑ: Μόλις 13% των Ελλήνων εμπιστεύεται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις το 13% των Ελλήνων πολιτών εμπιστεύονται την κυβέρνησή τους επισημαίνεται σε έκθεση του ΟΟΣΑ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Μάλιστα η Ελλάδα είναι μια από τις 4 χώρες παγκοσμίως (μαζί με Χιλή, Φινλανδία και Σλοβενία) που η εμπιστοσύνη των πολιτών στις κυβερνήσεις έπεσε κατακόρυφα.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση οι Έλληνες εμπιστεύονται σε ποσοστό 42% την δικαιοσύνη, 69% την αστυνομία, σε ποσοστό 31% το εθνικό σύστημα υγείας και 44% την Παιδεία που παρέχει το κράτος.

Συνολικά στα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις κυβερνήσεις τους μειώθηκε στο 42% το 2016 από 45% το 2007.

Ακόμη πιο ενδεικτικό της κατακρήμνισης της εμπιστοσύνης των Ελλήνων στους θεσμούς είναι η σύγκριση με τον βαθμό εμπιστοσύνης των υπολοίπων κρατών μελών του ΟΟΣΑ στους αντίστοιχους θεσμούς.

Ετσι ενώ στην Ελλάδα η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση κινείται στο εξαιρετικά αναιμικό 13% ο μέσος όρος των άλλων κρατών στις κυβερνήσεις τους είναι 42%.

Στον τομέα της Υγείας η σύγκριση είναι επίσης καταλυτική: Ενας στους τρεις Ελληνες (31%) εμπιστεύονται το σύστημα υγείας, 7 στους 10 (70%) είναι ο μ.ο. των άλλων κρατών.

Το 44% των Ελλήνων εχουν εμπιστοσύνη στην Παιδεία που παρέχει το κράτος, ενώ ο μέσος όρος κινείται στο 67%.

Στην εμπιστοσύνη έναντι της Αστυνομίας υπάρχει μια σχετική σύγκλιση καθώς στην Ελλάδα την εμπιστεύεται το 69% έναντι 77% στις άλλες χώρες.

Στην Δικαιοσύνη ο μ.ο. των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ είναι 55% όταν οι Ελληνες πολίτες έχουν βαθμό εμπιστοσύνης 42%.

Δείτε την έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα σε μορφή PDF

Ερευνα ΟΟΣΑ: Μόλις 13% των Ελλήνων εμπιστεύεται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΟΣΑ εμπιστοσύνη Έλληνες κυβέρνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ