Ξεκίνησε τις επαφές στη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας -Mε τον πρόεδρο της Σερβίας και τον Βούλγαρο πρωθυπουργό [εικόνες & βίντεο]

Ξεκίνησαν οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη με πρώτη εκείνη με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλ. Βούτσιτς. Βασικός στόχος του Έλληνα πρωθυπουργού είναι η ενίσχυση του περιφερειακού ρόλου της Ελλάδας. Στη συνέχεια θα δει τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ.

Οι εργασίες του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10:00 π.μ. με τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σέρβο Πρόεδρο Αλ. Βούτσιτς.

Τσίπρας: Ιστορικοί οι δεσμοί Ελλάδας-Σερβίας

Στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και τη Σερβία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων.

Η συνάντηση αυτή είναι το πρώτο βήμα για την προώθηση της διμερούς συνεργασίας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων, επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός και συνεχάρη τον κ. Βούτσιτς για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου.

Ο πρόεδρος της Σερβίας μίλησε για τις συμφωνίες συνεργασίας που αναμένεται να υπογραφούν μετά το τέλος της συνάντησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπογραφούν και επιμέρους συμφωνίες ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των υπουργών που θα μετέχουν, στους τομείς: οικονομίας, ενέργειας, μεταφορών, τουρισμού, άμυνας, ασφάλειας και μετανάστευσης.

Στο τέλος των εργασιών αναμένεται να υιοθετηθεί κοινή διακήρυξη για όλο το φάσμα των σχέσεων των δύο χωρών και τις κοινές τους θέσεις σε περιφερειακά ζητήματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε πρώτος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης λίγο πριν τις 10:00 π.μ. ενώ στις 11:30 π.μ. είναι προγραμματισμένη κοινή συνέντευξη Τύπου μεταξύ των δύο ηγετών.

Τετ α τετ Τσίπρα-Μπορίσοφ

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τετ α τετ με τον Βούλγαρο πρόεδρο Μπόικο Μπορίσοφ, όπου και θα τεθούν τα ζητήματα ασφάλειας και σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια καθώς και η ευρωπαϊκή τους προοπτική, το μεταναστευτικό, η διμερής ενεργειακή συνεργασία (IGB, FSRU) και η σιδηροδρομική διασύνδεση Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέχεια θα υπάρξει τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους η τριμερής αυτή συνεργασία μπορεί να συνεισφέρει στην περιφερειακή ασφάλεια, σταθερότητα και ανάπτυξη.

«Φρούριο» το Μέγαρο Μουσικής

Ενισχυμένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο εξωτερικό του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο εσωτερικού του οποίου βρίσκονται σε εξέλιξη οι συναντήσεις.

Το Μέγαρο Μουσικής δεν μπορεί να προσεγγίσει κανένας πεζός, ούτε από τη νέα παραλία, ούτε την οδό Μαρία Κάλλας, καθώς αστυνομικές δυνάμεις έχουν τοποθετήσει κιγκλιδώματα απαγορεύοντας την είσοδο σε όποιον δεν έχει διαπίστευση για να εισέλθει στο χώρο του Μεγάρου.

Πηγή Φωτό & Βίντεο: Eurokinissi, thestival.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ