Chutney με κρεμμύδια και μπέικον

Το Chutney που αγοράζετε έτοιμο στο σούπερ μάρκετ ή στα ντελικατέσσεν για να νοστιμίσετε το τραπέζι σας, είναι μια εύκολη συνταγή, κάντε το μόνοι σας.


Ούτε συντηρητικά, ούτε χρώματα, ούτε πρόσθετα. Το σπιτικό Chutney διατηρείται στο ψυγείο σας για 2-3 εβδομάδες.


Υλικά

  • 7 φέτες μπέηκον, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια λευκά, κομμένα σε λωρίδες
  • Πιπέρι χοντροκομμένο, αρκετό
  • 3 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη ξανθιά
  • 1/2 φλυτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή μπράντι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι ροδίστε το μπέηκον σε μια κουταλιά ελαιόλαδο -Βάλτε το στην άκρη, σε χαρτί για να στραγγίσει, και κόψτε το
  • Στην ίδια κατσαρόλα ροδίστε απαλά τα κρεμμύδια με το πιπέρι, μέσα στο ελαιόλαδο που έμεινε
  • Ρίξτε το ξύδι μπαλσάμικο και αφήστε να φύγουν τα πολλά υγρά, 3-4 λεπτά
  • Προσθέστε την ζάχαρη, το νερό, το αλκοόλ και το μπέηκον σε κομμάτια
  • Σιγοβράστε για 20 λεπτά περίπου ώσπου να φύγουν εντελώς τα υγρά -Να μην ξεραθεί
  • Αφήστε να κρυώσει και διατηρήστε στο ψυγείο
  • Τρώγεται με μπριζόλες, κοτόπουλο, Burger, αλλά συνοδεύει και τυριά ή απλά σε μια φέτα ψωμί

Σε μια εγγλέζικη συνταγή που βρήκα, αντί για κονιάκ έβαλαν ουίσκι:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ