Chutney με κρεμμύδια και μπέικον | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Chutney με κρεμμύδια και μπέικον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Chutney που αγοράζετε έτοιμο στο σούπερ μάρκετ ή στα ντελικατέσσεν για να νοστιμίσετε το τραπέζι σας, είναι μια εύκολη συνταγή, κάντε το μόνοι σας.


Ούτε συντηρητικά, ούτε χρώματα, ούτε πρόσθετα. Το σπιτικό Chutney διατηρείται στο ψυγείο σας για 2-3 εβδομάδες.


Υλικά

  • 7 φέτες μπέηκον, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια λευκά, κομμένα σε λωρίδες
  • Πιπέρι χοντροκομμένο, αρκετό
  • 3 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη ξανθιά
  • 1/2 φλυτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή μπράντι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι ροδίστε το μπέηκον σε μια κουταλιά ελαιόλαδο -Βάλτε το στην άκρη, σε χαρτί για να στραγγίσει, και κόψτε το
Chutney με κρεμμύδια και μπέικον | iefimerida.gr 0
  • Στην ίδια κατσαρόλα ροδίστε απαλά τα κρεμμύδια με το πιπέρι, μέσα στο ελαιόλαδο που έμεινε
Chutney με κρεμμύδια και μπέικον | iefimerida.gr 1
  • Ρίξτε το ξύδι μπαλσάμικο και αφήστε να φύγουν τα πολλά υγρά, 3-4 λεπτά
  • Προσθέστε την ζάχαρη, το νερό, το αλκοόλ και το μπέηκον σε κομμάτια
  • Σιγοβράστε για 20 λεπτά περίπου ώσπου να φύγουν εντελώς τα υγρά -Να μην ξεραθεί
Chutney με κρεμμύδια και μπέικον | iefimerida.gr 2
  • Αφήστε να κρυώσει και διατηρήστε στο ψυγείο
  • Τρώγεται με μπριζόλες, κοτόπουλο, Burger, αλλά συνοδεύει και τυριά ή απλά σε μια φέτα ψωμί
Chutney με κρεμμύδια και μπέικον | iefimerida.gr 3
Chutney με κρεμμύδια και μπέικον | iefimerida.gr 4
Chutney με κρεμμύδια και μπέικον | iefimerida.gr 5
Chutney με κρεμμύδια και μπέικον | iefimerida.gr 6

Σε μια εγγλέζικη συνταγή που βρήκα, αντί για κονιάκ έβαλαν ουίσκι:

Chutney με κρεμμύδια και μπέικον | iefimerida.gr 7
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ