Εξώδικο Παναγούλη στον Τόσκα -Δεν του επιτρέπει πρόσβαση στον «φάκελο» του αδελφού του - iefimerida.gr

Εξώδικο Παναγούλη στον Τόσκα -Δεν του επιτρέπει πρόσβαση στον «φάκελο» του αδελφού του

Φωτογραφία: Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς, ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης συνόδευσε το εξώδικο κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Ο λόγος του εξωδίκου είναι ότι σύμφωνα με τον αδελφό του Αλέξανδρου Παναγούλη, δεν του επιτρέπεται να έχει πρόσβαση το μεγαλύτερο μέρος των φακέλων πολιτικών φρονημάτων μελών της οικογένειάς του.

Στο εξώδικό του ο κ. Παναγούλης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καλώ τον άκαπνο, απόστρατο αξιωματικό και νυν υπουργό, που στο βιογραφικό του ψευδώς αυτοαποκαλείται αντιστασιακός, να επιτρέψει την πρόσβασή μου στα αρχεία των υπηρεσιών του και να μου παραδώσει αμελλητί, το σύνολο των σελίδων που γράψαμε οικογενειακά με αίμα, όταν εκείνος το 1971 γινόταν δεκτός στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, που ήταν φυτώριο χουντικών αξιωματικών».

Ο Στάθης Παναγούλης είναι αδελφός του Αλέκου Παναγούλη και του αγνοούμενου από το '67 αξιωματικού Γιώργου Παναγούλη.

Διαγράφηκε από το ΣΥΡΙΖΑ το Νοέμβριο του '15 επειδή απείχε από ψηφοφορία.

Σκληρή απάντηση Τόσκα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, από τη Θεσασαλονίκη απάντησε με σκληρή γλώσσα στον ανεξάρτητο βουλευτή και αδερφό τυ Αλέξανδρου Παναγούλη λέγοντας ότι «Σφάλλει ο αήθης κύριος Παναγούλης αν νομίζει ότι του επιτρέπεται να ασχημονεί, να συκοφαντεί και να διαβάλλει.

Το σημερινό του κατάντημα δεν τιμά την αγωνιστική ιστορία της οικογένειάς του. Δεν πρόκειται όμως να κατεβώ στο επίπεδό του.

Υπενθυμίζω ότι οι 2.100 φάκελοι πολιτικών φρονημάτων είναι αυτοί που απέμειναν από τα 7 εκατομμύρια περίπου φακέλους που ρίχτηκαν στη φωτιά το 1989.

Και, αντί για το 2029 οπότε είχε αποφασιστεί να ανοιχτούν οι εναπομείναντες φάκελοι, αυτοί ανοίχτηκαν το 2016 και δίνονται στους δικαιούχους, με απόφαση του τωρινού υπουργού.

Ο κύριος Παναγούλης ας μην παριστάνει λοιπόν όψιμα τον μόνο εκπρόσωπο της αντιδικτατορικής αντίστασης».

Εξώδικο Παναγούλη στον Τόσκα -Δεν του επιτρέπει πρόσβαση στον «φάκελο» του αδελφού του  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ