Το πρώτο μέτρο του Εμανουέλ Μακρόν: Μείωση φόρων κατά 11 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Το πρώτο μέτρο του Εμανουέλ Μακρόν: Μείωση φόρων κατά 11 δισ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Échos, ο γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε τα πρώτα μέτρα οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Μακρόν.


Οπως είπε η κυβέρνηση στοχεύει σε ένα δημόσιο έλλειμμα 2,7% του ΑΕΠ το 2018 και ανάπτυξη 1,6% το 2017 και 1,7% το 2018.
Η Γαλλία αναμένεται να μπει στο στόχαστρο των Βρυξελλών το 2018 για το έλλειμμα και τις δημόσιες δαπάνες της. Ο γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν είναι «φετιχιστής των αριθμών» αλλά ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των φόρων. Συνολικά τα φορολογικά βάρη θα ελαφρύνουν κατά 11 δις, ήτοι 0,6% του ΑΕΠ. Επίσης θα νομοθετηθεί μεταβολή του ΕΝΦΙΑ και μείωσή του κατά 3 δις ευρώ. «Αντί του ΕΝΦΙΑ θα δημιουργήσουμε έναν φόρο για την ακίνητη περιουσία (IFI), ώστε να γίνει δικαιότερος ο φόρος», δήλωσε ο Φιλίπ.
Οι επιχειρήσεις θα δουν επίσης τους φόρους του να μειώνονται και θα φθάσουν το 25% ως το 2022. «Θέλουμε να προκαλέσουμε μια φορολογική ανάσα υπέρ των επενδύσεων, των θέσεων εργασίας και της ανάπτυξης» επεσήμανε ο γάλλος πρωθυπουργός.
Η μείωση των φόρων θα επιτευχθεί από μείωση των δημοσίων δαπανών, όπως επεσήμανε, η οποία θα ανέλθει σε 20 δις ευρώ το 2018. Στόχος της κυβέρνησης Μακρόν είναι να συγκρατήσει το δημόσιο της Γαλλίας και «να το επαναφέρει σε ανεκτά επίπεδα». Ο Εντουάρ Φιλίπ κατέληξε λέγοντας ότι το ΑΕΠ θα χάσει 5 μονάδες στην πενταετία Μακρόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μακρον μείωση φόρων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ