FAZ: Πρώτο βήμα για την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος

Σε επικείμενη απαλλαγή της Ελλάδας από τη διαδικασία ελέγχου λόγω υπερβολικού ελλείμματος αναφέρεται δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με την περιγραφή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, η ΕΕ τερμάτισε την τρέχουσα διαδικασία για το έλλειμμα κατά της Ελλάδας. Πρόκειται για αναφορά σε δήλωση που έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Ομως, σημειώνει η FAZ, επικαλούμενη Ευρωπαίους διπλωμάτες, η δήλωση Σόιμπλε «δεν είναι εντελώς ακριβής». Ευρωπαϊκές πηγές της εφημερίδας διευκρίνισαν ότι ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί απλά ενημέρωσε τους υπουργούς ότι σκοπεύει να υποβάλει πρόταση εξόδου της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος την Τετάρτη, στο Κολέγιο των Επιτρόπων της ΕΕ.

«Αυτή η πρόταση θα ήταν το πρώτο βήμα για τον τερματισμό της διαδικασίας που άνοιξε πριν από οκτώ χρόνια κατά της Ελλάδας», σχολιάζει η FAZ, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η Ελλάδα κατάφερε το 2016 για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα αισθητά κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ που προβλέπει η Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ