Στάζουν νερά από την οροφή πάνω σε εκθέματα του Φειδία στην Ολυμπία - iefimerida.gr

Στάζουν νερά από την οροφή πάνω σε εκθέματα του Φειδία στην Ολυμπία

Στάζουν νερά από την οροφή πάνω σε εκθέματα του Φειδία στην Ολυμπία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, το οποίο λόγω κακοτεχνίας, αλλά και των πρόσφατων ισχυρών βροχοπτώσεων στην Ηλεία, μπάζει νερά από την οροφή με αποτέλεσμα να χρειαστεί να απομακρυνθούν κάποια από τα εκθέματα.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε την περίοδο των εορτών, ενώ τα βρόχινα νερά έπεφταν κυρίως στην αίθουσα 7 του μουσείου και κοντά στην προθήκη στην οποία εκτίθενται αντικείμενα από το εργαστήρι του Φειδία, τα οποία και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Η προθήκη του Φειδία περιλαμβάνει μήτρες, εργαλεία, κεραμική, το περίφημο κύπελλο του Φειδία που φέρει την επιγραφή ΦΕΙΔΙΟ ΕΙΜΙ και άλλα ευρήματα.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Βήμα η διευθύντρια του Μουσείου Γεωργία Χατζή, από την έρευνα που έγινε για τα αίτια της εισροής υδάτων προκύπτει ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται στο σφράγισμα της μεμβράνης στεγάνωσης της οροφής. Η ίδια μάλιστα αναφέρει πως έχει ενημερώσει για το ζήτημα την αρμόδια Διεύθυνση Μελετών Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων από τις 27 Δεκεμβρίου, αλλά υπάρχει «έλλειψη κονδυλίων».

Να σημειωθεί πως το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας ανακαινίσθηκε εκ βάθρων τον Μάρτιο του 2004, για την υποδοχή των Ολυμπιακών Αγώνων. Τέλος σύμφωνα με το Βήμα παρόμοια προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην διπλανή αίθουσα 6 όπου εκτίθεται η Νίκη του Παιωνίου χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσει το ίδιο το γλυπτό ή άλλα, αλλά το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με την τοποθέτηση κουβάδων!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ