Πέθανε η Πιερέτ Μπλοκ –Κυρίαρχη μορφή της γαλλικής αφαιρετικής τέχνης - iefimerida.gr

Πέθανε η Πιερέτ Μπλοκ –Κυρίαρχη μορφή της γαλλικής αφαιρετικής τέχνης

Φωτογραφία: flickr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφυγε από τη ζωή στα 89 της χρόνια η γυναίκα που απεικόνισε το μαύρο στην αφαιρετική τέχνη με μοναδικό τρόπο.

Η καλλιτέχνις Πιερέτ Μπλοκ, μορφή της αφηρημένης τέχνης και στενή φίλη του ζωγράφου Πιερ Σουλάζ με τον οποίο μοιραζόταν την έλξη για το μαύρο, πέθανε στις αρχές Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η γκαλερί Karsten Greve, όπου εξέθετε τα έργα της.

«Η κυρία Μπλοκ μάς άφησε ήσυχα τη νύχτα της 7ης Ιουλίου σε ηλικία 89 ετών», ανέφερε η γκαλερί, χαιρετώντας «μια μορφή της γαλλικής αφηρημένης τέχνης».

Το έργο της διακριτικής αυτής καλλιτέχνιδας αποτελείται από αποτυπώματα, σειρές από μαύρες και λευκές τελείες, μουντζούρες, που μας κάνουν να σκεφθούμε ένα είδος διαμελισμού της γραφής, μια αναλογία την οποία υπερασπιζόταν.

Τα υλικά που προτιμούσε ήταν το νήμα από αλογότριχα και η σινική μελάνη. Το μαύρο είναι πανταχού παρόν και παραπέμπει στο έργο του Πιερ Σουλάζ, του οποίου η Πιερέτ Μπλοκ ήταν στενή φίλη.

Γεννημένη το 1928 στο Παρίσι, εγκατεστημένη στην Ελβετία στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Πιερέτ Μπλοκ άρχισε να εκθέτει έργα της κατά τη δεκαετία του 1950 και από τότε δεν σταμάτησε να τα παρουσιάζει σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπλοκ Παρίσι Γαλλία αφαιρετική τέχνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ