Αποσύρονται αντισυλληπτικά που... σε αφήνουν έγκυο - iefimerida.gr

Αποσύρονται αντισυλληπτικά που... σε αφήνουν έγκυο

αντισυλληπτικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γνωστή φαρμακευτική εταιρεία Pfizer αναγκάστηκε να αποσύρει από την αγορά των ΗΠΑ, περισσότερα από 1.000.000 κουτιά με αντισυλληπτικά λόγω λάθους στην συσκευασία.
Όπως μεταδίδει το Associated Press, η εταιρεία αναγκάστηκε να προβεί στην απόσυρση, γιατί ανακάλυψαν πως κάποια από τα κουτιά περιείχαν χάπια που δεν είχαν τον επαρκή αριθμό ορμονών που χρειάζονται για να μην μείνει μια γυναίκα έγκυος. Αυτό σημαίνει πως είναι πιθανό κάποια που τα χρησιμοποιεί να μείνει έγκυος χωρίς να το ξέρει γιατί η ίδια θεωρεί πως έχει πάρει αντισυλληπτικά που ελέγχουν μεν τον κύκλο της, δεν μειώνουν όμως την γονιμότητά της. Η εταιρεία ωστόσο εξηγεί πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για θέματα υγείας και τονίζουν πως τα χάπια είναι απολύτως ασφαλή, αλλά θα πρέπει να αποσυρθούν για να αποφευχθούν τυχόν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Επίσης εκπρόσωπος της εταιρείας έσπευσε να αποδώσει το λάθος της συσκευασίας σε «μηχανικές και οπτικές παραλείψεις στην γραμμή ελέγχου» ενώ εξήγησε πως η εταιρεία έχει ήδη διορθώσει το λάθος της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ